Μια Ροδίτισσα στα Διεθνή Βραβεία Ελληνίδων Γυναικών στο Λονδίνο

Οι νικήτριες των Διεθνών Βραβείων Ελληνίδων Γυναικών GIWA συναντήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή στις 9 Δεκεμβρίου 2017 στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου, την οποία παρουσίασαν ο κος Αλέξανδρος Κωστάλας και η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Ανάμεσα τους, η Ροδίτισσα κα Αικατερίνα Λέγγου που διακρίθηκε στα βραβεία για τη δράση της στην Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.

 


Σε συνέντευξη της, η κυρία Λέγγου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χώρο του Βρετανικού Μουσείου, που έχει την σπάνια τύχη να κοσμείται εδώ και αιώνες από το φως του Ελληνικού πολιτισμού, και στην μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία να εξαγγελθεί από εκεί η έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος της ΠΠΕ: «Ελληνική Παιδική ΣυνΔημιουργία για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Έμπνευση για το νέο πρόγραμμα αποτελεί η ευχή που εκφράζουν στα έργα τους οι μικροί καλλιτέχνες της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, μια ευχή που πηγάζει από τις καρδιές όλων των Ελληνόπουλων:

«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα, στην αγκαλιά του ήλιου της πατρίδας μας, κάτω από τον καταγάλανο Ελληνικό ουρανό!».