Τούρκοι είναι οι 8 που αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Καλλιθέας

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν αύριο οι δύο Τούρκοι ηλικίας 39 και 34 ετών αντίστοιχα που κατηγορούνται για τη μεταφορά 8 συμπατριωτών τους με ταχύπλοο σκάφος στη Ρόδο.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και αύριο συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Γρηγόρη Μοράρη θα προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθούν. 
Η σύλληψη των δύο Τούρκων έγινε μετά από καταδίωξή τους από πλωτό του λιμενικού περίπου στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, νωρίτερα  ιδιώτης που βρισκόταν στην παραλία Sun Wing εντόπισε ένα λευκό ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει στην ακτή άτομα και ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Άμεσα πλωτό του Λιμενικού μετέβη στη περιοχή και ένα τέταρτο αργότερα εντόπισε δύο ναυτικά μίλια από τις βορειοανατολικές ακτές της Ρόδου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ο 39χρονος που ήταν και ο χειριστής του και ο 34χρονος. Οι λιμενικοί ζήτησαν από τους Τούρκους να σταματήσουν όμως εκείνοι αντίθετα έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια. Τελικά μετά από καταδίωξη οι λιμενικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και να συλλάβουν τους δύο Τούρκους. 

Περίπου στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν επί της λεωφόρου Ρόδου – Καλλιθέας 8 άτομα Τουρκικής καταγωγής οι οποίοι δήλωσαν ότι ήρθαν στο νησί μας με το ταχύπλοο σκάφος που χειρίζονταν οι δύο συμπατριώτες τους. Επρόκειτο για δύο οικογένειες (γονείς και δύο παιδιά σε κάθε μία από αυτές) και έναν ακόμη ενήλικα.

Και σε βάρος των αλλοδαπών αυτών κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.