Οι ημερομηνίες των  τοπικών διοργανώσεων στην ποδηλασία

Τις προδιαγραφές διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων δρόμου και ΜΤΒ ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας καθώς και ό, τι αφορά την εγγραφή των διασυλλογικών αγώνων στο καλεντάρι της για το 2018. 

Έτσι λοιπόν, το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας θα υλοποιηθεί, με τη βασική προϋπόθεση, ότι θα υπάρχουν οι αντίστοιχες οικονομικές δυνατότητες διοργάνωσης των διαφόρων αγώνων, προετοιμασιών και αποστολών. 

Σε περίπτωση οικονομικής δυσχέρειας, η Ομοσπονδία αναγκαστικά θα πρέπει να προβεί σε ανάλογες αναπροσαρμογές, τροποποιήσεις, μεταθέσεις ημερομηνιών ή ματαιώσεις. 

Για τα τοπικά πρωταθλήματα:
 Κάθε Τοπική Επιτροπή και Ένωση θα πρέπει να προκηρύξει και να διοργανώσει τα παρακάτω Τοπικά Πρωταθλήματα:  
-Τοπικά Πρωταθλήματα Δρόμου - Αγώνας Αντοχής. 
-Τοπικά Πρωταθλήματα Δρόμου - Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης. 
-Τοπικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Cross Country. 

Τα παραπάνω Τοπικά Πρωταθλήματα είναι δυνατόν να οργανωθούν για τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλων – Μικρών και Μάστερς. 

Έτσι λοιπόν ορίζονται τέσσερις συγκεκριμένες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των Τοπικών Πρωταθλημάτων, όπως αυτές αποτυπώνονται σε αντίστοιχο πίνακα του κορμού του Αγωνιστικού Προγράμματος 2018.

Κάθε Τοπική Επιτροπή και Ένωση μπορεί να χρησιμοποιήσει τις τρεις από το σύνολο των τεσσάρων ημερομηνιών, βάσει των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής της, (καιρικές συνθήκες, κατηγορίες αθλητών κλπ).(πχ . την 1η την 3η και την 4η , η την 1η , την 2 η και την 3η , κλπ)

Οι ημερομηνίες αυτές είναι οι: 17-18 Μαρτίου, 14-15 Απριλίου, 12-13 Μαΐου και εναλλακτική 1-2 Σεπτεμβρίου.