Το επίδομα ανεργίας των νέων

Αναφέρει σε επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας και τους βουλευτές Δωδεκανήσου ο πρώην δήμαρχος Αρχαγγέλου κ. Στ. Λαμπριανός τα εξής:

“Διάβασα με προσοχή κ. υπουργέ την απόφασή σας, με την οποία χορηγείται επίδομα 400 € στους άνεργους νέους από 18 μέχρι 24 χρόνων που δούλεψαν φέτος στον τουριστικό τομέα και δεν δικαιούνται επιδόματος ανεργίας.

Ετούτο το επίδομα είναι μια ανακούφιση στους άνεργους νέους και στις οικογένειές τους για τις άγιες μέρες. Δεν λάβατε όμως υπόψη σας τους νέους που δούλεψαν στη Ρόδο και τ' άλλα νησιά της Δωδεκανήσου που τα ξενοδοχεία κλείνουν στις 10 Νοέμβρη.

Ασφαλώς και δεν το ξέρατε, γιατί δεν θέλω να πιστέψω πως σας ξέφυγε από κάποια άλλη σκοπιμότητα.
Εσείς κ, βουλευτές γιατί δεν κάματε κάποια παρέμβαση στην υπουργό για να τροποποιήσει την απόφασή της; ασφαλώς και δεν ξέρετε πότε τελειώνει η τουριστική περίοδος.

Με την αδράνεια και την αδιαφορία σας στερήσετε από τους νέους των νησιών μας ετούτο το επίδομα που θα τους χάριζε λίγη προσωρινή χαρά.

Μπορείτε να δείτε κατάματα τους νέους που δούλεψαν σκληρά φέτος και πέραν από το ωράριο τους και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας; τι θα πείτε, όταν συναντήσετε κάποιους νέους; τι θα τους πείτε, όταν πλησιάζουν οι εκλογές και θα τους λέτε πολλά γλυκόλογα; τότε πια δεν θα πιάσουν τα γνωστά σας κολπάκια για μια καλύτερη μέρα με ελπίδα στο μέλλον..

Οι νέοι να είστε σίγουροι θα θυμούνται και είμαι βέβαιος πως θα σας ρίξουν δικαιωματικά μαύρο στην κάλπη...

Οψόμεθα τότε...

Στέργος Α. Λαμπριανός”