Σε εορταστικούς ρυθμούς η Ρόδος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο χριστουγεννιάτικος στολισμός  του νησιού, με την τοποθέτηση από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου  του εορταστικού διάκοσμου,  στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες,  σε κεντρικές οδούς, πάρκα, πλατείες, πεζοδρόμια, με επίκεντρο την Πλατεία Δημαρχείου που λειτουργεί  για μία ακόμη χρονιά το χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγίου Βασιλείου.

Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, εργάστηκαν από κοινού οι Διευθύνσεις των Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου, Μεσαιωνικής Πόλης και το Λιμενικό Ταμείο Νοτίου Αιγαίου, στον τομέα ευθύνης τους η κάθε μία υπηρεσία ξεχωριστά, προκειμένου η  πόλη και οι  δημοτικές ενότητες να «φορέσουν» τα γιορτινά τους και να  λειτουργήσει το εορταστικό πνεύμα των ημερών.  

Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου του 2017 και ολοκληρώθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου, με αποκορύφωμα την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων και τη φωταγώγηση από το Δήμαρχο Ρόδου του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Το αποτέλεσμα απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς εκατοντάδες πολίτες, επισκέπτες και μικρά παιδιά φωτογραφήθηκαν στο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τον Άγιο Βασίλη στην πλατεία Δημαρχείου.

Αναλυτικότερα το τμήμα Αυτεπιστασίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, τοποθέτησε  δύο χιλιάδες επτακόσια πενήντα (2750) φωτιστικά σημεία, στο σύνολο της πόλης,   κατασκεύασε δώδεκα (12) χριστουγεννιάτικα  δέντρα ύψους τεσσάρων (4) μέτρων, που τοποθετήθηκαν σε πάρκα και νησίδες. Επιπλέον τοποθέτησε δέκα (10) δέντρα ύψους επτά (7) μέτρων σε διάφορα σημεία, στις  συνοικίες και  πλατείες της πόλης.

Η Υπηρεσία Πρασίνου πραγματοποίησε συνολικά 1280 φυτεύσεις, διαφόρων  ποικιλιών φυτών σε αρκετά σημεία της πόλης. Ειδικότερα στις περιοχές Ψαροπούλα, στην Πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Κύπρου, στον Πεζόδρομο Θεοδωράκη (απέναντι ΑΚΤΑΙΟΝ), στο Νεώριον  και στην περιμετρική στο Ζέφυρο, στο ύψος του κόμβου με τη νέα Μαρίνα, σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Praktiker, φυτεύτηκε η ποικιλία  «Αλεξανδρινά».

Στις οδούς Σοφοκλή Βενιζέλου (100  μαγαζιά), στα παρτέρια της σχολικής μονάδας Ακαδημίας φυτεύτηκαν κόκκινες Λαντάνες, σε διάφορα σημεία της πόλης σε  παρτέρια, Κυκλάμινα   και τέλος   πραγματοποιήθηκε  φύτευση κάκτων στη νησίδα στην είσοδο της πόλης από  τα Κρητικά.

Το Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, ολοκλήρωσε με επιτυχία το διάκοσμο στο εμπορικό και τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου, όπως και η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης σε συγκεκριμένα σημεία ευθύνης τους.

Το διάκοσμο των Δημοτικών Ενοτήτων, ανέλαβαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων με τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του Δήμου μας.

Η φιλαρμονική του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων Αρχαγγέλου και Καλλιθέας, περιοδεύουν τις γειτονιές της πόλης και των χωριών με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.  


«Την ώρα που οι οικογένειες ενώνονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι σημαντικό η οικογένεια του Δήμου Ρόδου να εκφράσει τις ευχαριστίες της  σε όσους συνεργάστηκαν  και βοήθησαν στη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας στην  πόλη και στις  δημοτικές  Ενότητες»,  τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε, «εύχομαι οι δημότες και οι κάτοικοι του νησιού μας να γιορτάσουν με υγεία χαρά και αισιοδοξία τη γέννηση του Θεανθρώπου».  

Τέλος, το φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο κος Βασίλης Καϊμενάκης, τον οποίο ο Δήμος Ρόδου, ευχαριστεί για την συνεργασία του.