Σε Χριστουγεννιάτικους  ρυθμούς η Ρόδος μας

Περιορισμένες ήταν έως και χθες τουλάχιστον, οι αγορές  από τα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου, καθώς η κίνηση στην αγορά δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια.

Όπως σημείωσε χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» γνωστός καταστηματάρχης του νησιού μας, μπορεί πολύς κόσμος να κατέβηκε στο κέντρο και ακόμα περισσότεροι να επισκέφθηκαν τα καταστήματα, αλλά ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έφυγαν κρατώντας τσάντες στα χέρια τους.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά της Ρόδου, την τελευταία εβδομάδα, ελάχιστα θύμιζε τις παλιές καλές μέρες όπου δεν… έπεφτε καρφίτσα στα καταστήματα στο κέντρο αλλά και στις συνοικίες.

Μέτρια κίνηση καταγράφεται τις τελευταίες μέρες  στα πολυκαταστήματα  με είδη δώρων, τα σούπερ μάρκετ τα οποία ο κόσμος αυτές τις μέρες επέλεξε για να πραγματοποιήσει τις αγορές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και βέβαια τα κρεοπωλεία μας.

Ακόμα και σε αυτούς τους τομείς όμως, οι αγορές των καταναλωτών (συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια) ήταν σαφώς περιορισμένες.

Οι καταστηματάρχες τώρα, εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στις επόμενες μέρες μέχρι και την Πρωτοχρονιά, για να μπορέσουν να αναπληρώσουν τις απώλειες των περασμένων ημερών αλλά και μηνών σε ότι αφορά τους τζίρους των καταστημάτων τους.