Εκδήλωση για την υγεία και την ασφάλεια έγινε στο ΕΠΑΛ Ρόδου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Μαθητικών Συμβουλίων του 1ου ΕΠΑΛ και Εσπ.ΕΠΑΛ Ρόδου, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου, την Δευτέρα 18 Δεκέμβρη, για ζητήματα Υγείας και Ασφάλειας στους εργαζόμενους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου το μεσημέρι και συνεχίστηκε το απόγευμα στο Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου με ομιλητή τον Ιωάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος.

Η ομιλία – συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά πλευρές που έχουν να κάνουν με την Υγεία και Ασφάλεια στους εργαζομένους,  δίνοντας έμφαση ότι η προστασία της υγείας και ασφάλειας (ΥΑΣ) στους χώρους εργασίας δεν είναι μόνο η πρόληψη εργατικών ατυχημάτων, αλλά και η πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών, η πρόληψη της πρόωρης φθοράς της υγείας, η πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του οργανισμού μας.

Επίσης δόθηκαν απαντήσεις για τις αιτίες που δεν λαμβάνονται μέτρα Υ.ΑΣ. για την προστασία του εργαζομένου, όπως η μεγιστοποίηση του κέρδους μέσα από την μείωση μισθολογικού κόστους, την εντατικοποίηση εργασίας, την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κ.α.

Η εκδήλωσή μας αναφέρει το μαθητικό συμβούλιο του Εσπερινού ΕΠΑΛ ήταν απλώς η αρχή, ώστε να ξεκινήσει ένας προβληματισμός για να συμμετέχουν οι συμμαθητές μας σε νέες δράσεις και παρεμβάσεις για τα ζητήματα της Υγείας και Ασφάλειας.