Αλλάζει κατεύθυνση η οδός Τάρπον Σπρινγκς

Την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, την αλλαγή κατεύθυνσης των οδών Πλωτάρχου Μπλέσσα και Τάρπον Σπρινγκς, την αφιδρόμηση της οδού Γ.  Παπανικολάου και την μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως, αποφάσισε στην προχθεσινή συνεδρίασή του το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου.

Στη συνεδρίαση παρέστη μάλιστα και ο δήμαρχος κ. Φ. Χατζηδιάκος. ο οποίος αφού έκανε μία εκτενή αναφορά στο θέμα του κυκλοφοριακού-συγκοινωνιακού, ανάφερε ότι εισήγηση του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και υποδομών, είναι το πρώτο βήμα του συνόλου των ρυθμίσεων και κανονιστικών διατάξεων που πρέπει να εφαρμοστούν για την επίλυση του προβλήματος. Επίσης ανέφερε ότι όλες οι αποφάσεις για να ισχύσουν ξεκινάνε από τις γνωμοδοτήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:
«1. Η πεζοδρόμηση τμήματος της Εθνάρχου Μακαρίου και ειδικότερα από τη συμβολή της με την οδό Πλωτάρχου Μπλέσσα έως την πλατεία Κύπρου και αλλαγή κατεύθυνσης της Πλωτάρχου Μπλέσσα

2. Αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Ταρπον Σπρινγκς από Παπάγου προς Πλατεία Κύπρου με την αυτή κατεύθυνση με σκοπό την αποσυμφόρηση των οδών Παπάγου και Αβέρωφ.

3. Την αμφίδρομη κίνηση της οδού Γ. Παπανικολάου σε όλο το μήκος της καθώς και η αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Καστελλορίζου από την οδό Κω προς της Πλατεία Χαρίτου με την αυτή κατεύθυνση και τη μονοδρόμηση της οδού Λέρου με κατεύθυνση από Πλατεία Γ. Χαρίτου προς την οδό Γ. Παπανικολάου.
Η αμφιδρόμηση της οδού Γ. Παπανικολάου επιφέρει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού από τη συμβολή της με την Ακτή Καλύμνου έως την Ηρώων Πολυτεχνείου.

4. Η μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως από τη συμβολή της με τη Βορείου Ηπείρου και την Ανώνυμη οδό (εκκλησάκι Αγίου Νικολάου) έως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο επί της οδού Ακροπόλεως με την αυτή κατεύθυνση».