Ασέβεια και Περιφρόνηση Δείξατε κ. Σκουρλέτη

Γράφει η
Μαίρη Παπανδρέου

Οι εκάστοτε «Αρχές» μιας Δημοκρατικής Χώρας, πρέπει ν’ αποτελούν πρότυπο Ήθους για όλους τους χριστούς πολίτες. Δυστυχώς, διαψεύστηκαν οι προσδοκίες μας κ. Σκουρλέτη – και όχι μόνον από εσάς προσωπικά – με την αήθη, απαράδεκτη και προσβλητική χειρονομία σας, με την οποία απωθήσατε το Ιερό μας Ευαγγέλιο.

Κύριε Σκουρλέτη, δεν σέβεστε ούτε την μακραίωνη Ιστορία του Έθνους μας. Ξεχνάτε, δεν γνωρίζετε ή θεληματικά και εσκεμμένα παραβλέπετε, πως η Ελλάδα μας, ήταν από τα πρώτα έθνη που γνώρισαν και ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό. Μην ξεχνάτε πως το 54 μ.Χ. έφτασε στη Ρόδο ο Απόστολος Παύλος (στο Λιμανάκι του Αποστόλου Παύλου στη Λίνδο – αν έχετε ‘ακουστά’) και αμέσως μετά στην Αθήνα, όπου βρήκε «πρόσφορο έδαφος», καθώς οι Αθηναίοι, είχαν κατά κάποιον μυστηριακό τρόπο προβλέψει τον ερχομό του Μεσσία και ανάμεσα στους βωμούς του Δωδεκάθεου, είχαν και έναν βωμό αφιερωμένο στον «Άγνωστο Θεό».

Ο Απόστολος Παύλος, άρχισε την Διδασκαλία Του, λέγοντας στους Αθηναίους: «Γι Αυτόν τον Άγνωστο Θεό, ήρθα να σας μιλήσω». Εσείς κ. Σκουρλέτη, δεν γνωρίζατε πως ο Ελληνισμός είναι συνυφασμένος εδώ και 2.000 χρόνια με τον Χριστιανισμό, ακριβώς επειδή η Φιλοσοφία μας μας είχε καταστήσει πανέτοιμους να δεχθούμε την Ευαγγελική Φιλοσοφία, καθώς είναι η ανώτατη φιλοσοφία που διδάσκει: «Αγαπάτε τους εχθρούς ημών ως εαυτόν…» (Ματ.Ε 43).

Κύριε  Σκουρλέτη, εγώ η Ελληνίδα Χριστιανή Ορθόδοξη, έζησα κι εργάστηκα τρία χρόνια σε Μουσουλμανική χώρα (Ιράκ), όπου όλοι σέβονταν τη Θρησκεία μου και τις Αρχές μου, όπως κι εγώ, μαζί με όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους της Εταιρείας Δοξιάδη, σεβόμασταν τη δική τους Θρησκεία, παραβρισκόμασταν στις γιορτές τους και απλώς για ένδειξη σεβασμού κλίναμε το κεφάλι μας,  όταν προσεύχονταν εκείνοι ή παρουσίαζαν τα ιερά και όσια αντικείμενά τους, όπως έκαναν κι εκείνοι για τα δικά μου Ιερά και Όσια.

Η ασεβέστατη και προκλητικότατη χειρονομία σας προς το Ιερό μας Ευαγγέλιο, προφανώς, δεν πρόσβαλλε ούτε το Ευαγγέλιο, ούτε τον Μητροπολίτη, αλλά όλους τους Έλληνες Χριστιανούς, αλλά και τον θώκο που θέλετε να υπηρετείτε.