Μη αναστρέψιμη η πτωτική πορεία της Κυβέρνησης

Γράφει ο
Ανδρέας Καρακούσης

Η Κυβέρνηση απομονώνεται κοινωνικά μέρα με τη μέρα. 87,2% των Ελλήνων εμφανίζεται να είναι απαισιόδοξο  για το μέλλον. Αλλά το χειρότερο για την Κυβέρνηση είναι ότι ο κόσμος πια δεν πιστεύει στα μεγάλα λόγια περί αξιόπιστου πολιτικού σχεδίου της Κυβέρνησης.

Οι δε δυσαρεστημένοι πολίτες πολλαπλασιάζονται καθώς η Κυβέρνηση υιοθετεί όλες τις πολιτικές που απαιτούν οι Θεσμοί.
Άλλο πολύ σημαντικό πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συμμαχιών.

Μάλιστα, ειδικά το ‘’Κίνημα Αλλαγής’’ σκοπεύει να συγκρουστεί με την κυβερνώσα παράταξη ως το τέλος!

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το ότι δεν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά με τη Ν.Δ.  τότε είναι κατανοητό ότι οι εξελίξεις (όσο και αργά και αν έρθουν) θα είναι καταιγιστικές!

Είναι όμως αναπόφευκτο ό,τι συμβαίνει αφού η Κυβέρνηση υποχώρησε στο σύνολο των μνημονιακών επιταγών και μάλιστα εντελώς άτακτα!

Τώρα, έχει φτάσει η ώρα του πολιτικού κόστους! Η κοινωνία ταλαιπωρείται  και δεν έχει ελπίδες.

Το αποδεικνύει η πραγματικότητα σε εργασιακές σχέσεις, σε περικοπές εισοδημάτων, σε αιματηρή φορολογία, στο σύστημα υγείας, στο θέμα των πλειστηριασμών και όχι μόνο. Χοντρικά, 1.000.000 πολίτες είναι όμηροι της τράπεζας και της εφορίας!

Η πολιτική αλλαγή μάλιστα θα ήταν πολύ πιο κοντά αν ο κόσμος εκτιμούσε ότι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί αξιόπιστη λύση για το μέλλον. Δεν το πιστεύει όμως και δικαίως! Ξέρει απλώς ότι και οι δύο παρατάξεις συνεχώς θα υιοθετούν νέα και εξοντωτικά μέτρα.