Γιόρτασε τις επιτυχίες του το ροδίτικο τένις

Στο τέλος κάθε έτους έγινε πλέον θεσμός να βραβεύονται στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου οι αθλητές και οι αθλήτριες του τένις με τις καλύτερες επιδόσεις εντός και εκτός νησιού. Την παραμονή των Χριστουγέννων από τον ΔΟΠΑΡ και τους ομίλους του νησιού, βραβεύτηκαν οι τέσσερις καλύτεροι αθλητές για το 2017 όπως προέκυψαν από τις τέσσερεις καλύτερες βαθμολογίες των πέντε τοπικών τουρνουά συν το Μάστερ και την Πανελλήνια βαθμολογία τους σε κάθε κατηγορία. 

Φυσικά βραβεύτηκαν και οι junior αθλητές με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις αλλά και οι …αιώνιοι έφηβοι, οι διακριθέντες στα τοπικά τουρνουά ενηλίκων. Μία πλούσια σε διοργανώσεις χρονιά τελειώνει και μια πολύ πιο πλούσια έρχεται. Το τέλος του 2017 βρίσκει την τενιστική Ρόδο σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ η συλλογική προσπάθεια και των τεσσάρων ομίλων του νησιού αποδίδει καρπούς. 

Πέντε τοπικά τουρνουά διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς στους τέσσερις ομίλους του νησιού.  Δύο Περιφερειακά, ένα στην Κω τον Μάιο και ένα στη Ρόδο τον Νοέμβριο με συμμετοχές που ξεπέρασαν τα 200 παιδιά, έθεσαν το στίγμα πως το άθλημα έχει τεράστια ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.
Τον Απρίλιο ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει για πρώτη φορά σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου το πρώτο παγκόσμιο Τουρνουά βετεράνων «Rhodes Open Senior ITF» με συμμετοχές από αρκετές χώρες όπως το Ιράν, την Τουρκία, την Σερβία ,την Ρωσία και την Ρουμανία. Παράλληλα υπάρχει και παρουσία από παγκόσμιους πρωταθλητές από την Εσθονία αλλά και τους Έλληνες πρωταθλητές, όπως ο Φώτης Βαζαίος, προπονητής της εθνικής μας ομάδας των ανδρών αλλά και νέος τεχνικός διευθυντής του Ροδιακού ομίλου. 

Σημαντική όμως ήταν η στήριξη στην πρώτη αυτή χρονιά του τουρνουά και από όλα τα ενήλικα μέλη των  ομίλων του νησιού. Τον Μάιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών «Rhodes Open» απογείωσε το θέαμα και έδωσε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει τους πρωταθλητές μας από κοντά και σε πολλούς αθλητές να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, κατακτώντας πολύτιμη βαθμολογία και εμπειρίες. 
Η τηλεοπτική κάλυψη και η παρουσίαση τους από το COSMOTE TV με πλάνα από τις ομορφιές του νησιού, ανέδειξε την αξία αυτών των διοργανώσεων και στην τοπική οικονομία. Τον Οκτώβριο η Ροδιακή Ακαδημία Αντισφαίρισης (Rhodes Tennis Academy) σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων διοργάνωσαν για πρώτη φορά πρωτάθλημα Ε3 με μεγάλη επιτυχία δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να πάρουν μέρος σε επίσημους αγώνες ίσως και πρώτη φορά.

Το 2018 το τένις στη Ρόδο προβλέπεται να απασχολήσει όλο και περισσότερο κόσμο, ενώ στις προηγούμενες διοργανώσεις προστίθεται το Junior ITF u18, δηλαδή στις 29 Σεπτεμβρίου νέοι και νέες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν στην Ρόδο για μία θέση στο βάθρο που δίνει βαθμολογίες απαραίτητες για να γίνει κάποιος επαγγελματίας.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι αρωγοί σε κάθε διοργάνωση υποστηρικτές και φίλοι του τένις στη Ρόδο, οι τοπικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Χρήστος Μπάρδος, μεταφέροντας τις ευχές του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, έκανε σαφή γι’ άλλη μια φορά την αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας καθώς το έργο που πραγματοποιείται είναι εμφανές σε όλους.
Ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, ήταν σίγουρα από τα πιο καλοδεχούμενα πρόσωπα στην αίθουσα, καθώς με προσωπικές του παρεμβάσεις προβλήματα νομιμότητας κτιρίων και εγκαταστάσεων που πάνω από 35 χρόνια βάλτωναν και κρατούσαν πίσω το τένις, βρήκαν λύση και άνοιξαν το δρόμο στις μεγάλες διοργανώσεις.

Οι αθλητές που βραβεύτηκαν
Αγόρια 10 Πορτοκαλί

Εξαδάκτυλος
Ζερβός
Καστελλοριζός
Παμπρής
Καννάκας

Κορίτσια 10 Πορτοκαλί
Παπαδημήτρη Σ.
Πιστόλα
Καλαϊτζίδη
Αθανασίου

Αγόρια 10 Πράσινη
Μαννέτας
Περγαντής
Καρπέτης
Γιατζόγλου

Κορίτσια 10 Πράσινη
Αράπη
Κασλή Ογλού
Πουλάκη
Μαρκάκη

Αγόρια 12
Δημητρούλης
Καλαθενός
Τζεδάκης
Πολιάς

Κορίτσια 12
Χατζηκαντή
Χάσταλη Β.
Κουνάκη
Σουρλή

Αγόρια 14
Πυθαρούλης
Λάνδρος
Αθανασίου
Παππάς

Κορίτσια 14
Καμπουράκη
Βαρδελή
Καρασάββα
Βερναρλή

Αγόρια 16
Παρίσσης
Τσιγάρος
Πρέντιτς
Πανάγος

Κορίτσια 16
Παπαδοπούλου
Παπαδημήτρη
Γενή
Καντιδενού

Αγόρια 12-14 Πράσινη
Μαλιούκης
Στεργενάκης Μ.
Χαρκοφτάκης
Παπαναστασίου

Κορίτσια 12-14 Πράσινη
Πολιά
Κοκινίδη
Κουδούνη
Κασσάνη

Ειδική βράβευση έλαβε η αθλήτρια Εβελίνα Βαρδέλλη ως πρωταθλήτρια νήσου Ρόδου, καθώς συμμετείχε και στα πέντε τοπικά τουρνουά αλλά και στο μάστερ, κατακτώντας σε όλα την πρώτη θέση. Για την συνέπεια και την άριστη αθλητική της απόδοση, οι όμιλοι του νησιού την τίμησαν με το ξεχωριστό αυτό βραβείο.

Για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις βραβεύτηκαν οι παρακάτω:
Βικτώρια Παπαδοπούλου:
3 η θέση κατηγορία 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα το Φεβρουάριο στο Ηράκλειο. 2 η θέση κατηγορία διπλά 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα τον Ιούνιο στη Γλυφάδα. 1 η θέση κατηγορία 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα τον Ιούλιο στη Πάτρα. 2 η θέση κατηγορία διπλά 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα τον Ιούλιο στη Πάτρα. 1 η θέση κατηγορία 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στη Πετρούπολη. 3 η θέση κατηγορία διπλά 14 ετών στο Ε2 εθνικό πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο στη Πετρούπολη. 2 η θέση κατηγορία διπλά 14 ετών στο Ε1 εθνικό πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στην Πτολεμαΐδα. 

Κορίνα Ζαράρη: 2 η θέση στα διπλά στο διεθνές τουρνουά ITF junior U18 στη Λάρνακα της Κύπρου τον Ιούνιο. 

Παρίσσης Αναστάσης: 3 η θέση διπλά Ε1 στη Θεσσαλονίκη 3 η θέση στα διπλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στη Ρόδο τον Ιούνιο. Διακρίσεις σε πολλά Ε3. 

Μπίλλης Αθανάσιος: 3 η θέση στα διπλά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών στη Ρόδο τον Ιούνιο. 2 η θέση στο πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών στην Πάτρα. 3 η θέση στα διπλά στο Διεθνές ITF Futureστο Ηράκλειο τον Μάρτιο. 3 η θέση στα διπλά στο Διεθνές ITF Future στο Ηράκλειο τον Απρίλιο. 1 η θέση στη Μαγιορκα στο Mallorca men. 1 η θέση στο Εθνικό τουρνουά Grand Canaria.
Ειδική βράβευση υπήρξε για την ομάδα ανδρών του Ομίλου Αντισφαίρισης του Αγίου Σουλά όσον αφορά την κατάκτηση του διασυλλογικού πρωταθλήματος της κατηγορίας τους και την άνοδο τους στη Β’ κατηγορία, αποτελώντας την οι παρακάτω: 

1.Χατζημιχάλης Σταύρος 
2.Γεωργίου Μιχάλης 
3. Σφουγγαριστός Αναστάσιος

Τοπικά Τουρνουά ενηλίκων 
Τουρνουά διπλών ΡΟΑ (Καρακόνερο) 
1 η θέση Νικηταράς Αντώνης - Πανάγος Μιχάλης 
2 η θέση Παρίσσης Αναστάσης - Μπακαλούμας Αναστάσης 

Πρωτάθλημα RTA κατηγορία Γυναικών 
1η θέση Γκέκα Ματίνα 
2η θέση Γιαλού Αργυρώ Τουρνουά 

3 speed Δεκέμβριος του 2017 
1 η θέση Πιστόλας Θέμος 
2 η θέση Ζάγορας Χάρης 

Τουρνουά διπλών Β-Γ κατηγορίας 
1 η θέση Σεϊτης Γιάννης - Γλυνός Μανώλης 
2 η θέση Πιστόλας Θέμος - Ιατρού Ανδρέας 

Πρωτάθλημα RTA κατηγορία Advance 
1η θέση Παυλής Γιώργος 
2η θέση Παρίσσης Αναστάσης

Τουρνουά διπλών Panama Open
 1 η θέση Ράμος Αντώνης - Καβαλλάκης Γιάννης 
 2 η θέση Σεϊτης Γιάννης - Γλυνός Μανώλης

Τουρνουά διπλών Baia
 1 η θέση Εμμανουήλ Σταμάτης - Γαβριηλίδης Αθανάσιος 
 2 η θέση Ιατρού Ανδρέας - Μαλλιαράκης Ηλίας

Πρωτάθλημα RTA κατηγορία Challenger 
1 η θέση Καντιδενος Μιχάλης 
2 η θέση Χατζηδάκης Τάσος

OPEN Τουρνουά διπλών (ELLI) 
1 η θέση Μπίλης Αθανάσιος – Μπίλη Χριστίνα 
2η θέση Πολιάς Στέλιος – Λάμπρου Σοφία.