Ξεκινούν οι διαδικασίες για  τη νέα σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Από τις αρχές της νέας χρονιάς θα ξεκινήσουν στην περιφέρεια οι διαδικασίες για τη σύνταξη της καινούριας προγραμματικής σύμβασης με το δήμο Ρόδου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για τη λειτουργία της εταιρίας το 2018.

Μάλιστα όπως δήλωσε χτες ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για τη λειτουργία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ Χρήστος Ευστρατίου, επιθυμία όλων είναι να διαρκέσει η σύμβαση της επόμενης χρονιάς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ξεκινήσει το έργο της νωρίτερα.

Όπως τόνισε λόγω της ικανοποίησης που υπάρχει για όλα όσα έγιναν μέχρι σήμερα και με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Ρόδο και την Κω όπου λειτούργησε παράρτημα φέτος για πρώτη φορά, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η σύμβαση να είναι μεγαλύτερης διάρκειας τουλάχιστον εξάμηνης αν φυσικά αυτό είναι εφικτό νομικά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό γρηγορότερα για να αρχίσει να λειτουργεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο και πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος.

Σημειώνεται ότι φέτος το προσωπικό ξεκίνησε να εργάζεται τον Αύγουστο.
«Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε την ανανέωσή της, ενώ καταβάλλουμε προσπάθεια να ξεκινήσει η επόμενη τη νέα χρονιά νωρίτερα ώστε να έχουμε και διαθέσιμο το προσωπικό νωρίτερα για να μπορέσουμε να προλάβουμε και τη σαιζόν. Φέτος ξεκινήσαμε λόγω των διαδικασιών που απαιτούνταν τον Αύγουστο.  

Εξετάζουμε το ενδεχόμενο η σύμβαση να είναι μεγαλύτερης διάρκειας φέτος, δηλαδή να είναι τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας, όμως αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Πάντως θα ήταν πολύ σημαντικό να είχαμε αυτό το προσωπικό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι μόνο για πέντε μήνες, καθώς οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Θα ήταν καλό για τον τόπο αφού υπάρχει και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του έργου της εταιρίας» δήλωσε ο κ. Ευστρατίου και πρόσθεσε: «η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είχε αναλάβει τους καθαρισμούς στο οδικό δίκτυο ευθύνης της περιφέρειας αλλά βοηθούσαμε και όπου αλλού χρειαζόταν δηλαδή σε φωτιές, πλημμύρες κ.α.

Παράλληλα δίνουμε δουλειά και σε 60 άτομα για να ζήσουν τις οικογένειές τους για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της σύμβασης και η όσο το δυνατόν γρηγορότερη έναρξη των εργασιών. Εμείς από την πλευρά μας θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες πολύ σύντομα και συγκεκριμένα από το τέλος Ιανουαρίου για να έχουμε όσο γίνεται πιο σύντομα την υπογραφή της νέας σύμβασης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα συνεργεία της περιφέρειας με διάφορα μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ. Ευστρατίου, εκτελούνται εργασίες στην περιοχή της Απολακκιάς, και αφορούν κυρίως καθαρισμούς ενώ όπως υπογράμμισε το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε από την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ πριν τη λήξη της σύμβασης στις 24 Δεκεμβρίου.