Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη ο προϋπολογισμός του δήμου Ρόδου

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός του Δήμου για τη νέα χρονιά εγκρίθηκε τόσο νωρίς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκανε γνωστό χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου,  ενώ και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε σ’ αυτό.

Καταρχήν, όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος, εγκρίθηκε ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου από την Αποκεντρωμένη, κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος είναι εμπρόθεσμος και στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, αφού εγκριθεί και το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του, θα μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του.

Όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό διότι μειώνεται ο χρόνος αναμονής για όσους έχουν συναλλαγή με το Δήμο αλλά και η ίδια η λειτουργία του επιταχύνεται και δίνεται η δυνατότητα μέσα στον Ιανουάριο, εφόσον γίνει και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου νωρίς, να ξεκινήσει ο Δήμος τη λειτουργία του για το 2018.

«Είναι μία πολύ δύσκολη και γραφειοκρατική διαδικασία», είπε ο κ. Διακοσταματίου και ανέφερε ότι χθες συνεδρίασε η Οικονομική ενώ μέχρι αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν ακόμα δύο συνεδριάσεις της και μία στις 3 Ιανουαρίου προκειμένου να διαθέσουν τις πιστώσεις του έτους που αφορούν τις μισθοδοσίες, τις πολυετείς δαπάνες κτλ., δηλαδή τις κεντρικές δράσεις του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο δηλώσεών του χθες, ευχαρίστησε τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης κ. Νίκο Θεοδωρίδη για την έγκριση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος άλλες χρονιές έφθανε να εγκριθεί τον Ιανουάριο, και όπως είπε «όλα βαίνουν καλώς ώστε με τον καινούργιο χρόνο να μπορέσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στη λειτουργικότητα των οικονομικών και των ταμειακών υπηρεσιών».

Η συνεδρίαση
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εκτός από τα θέματα που πέρασαν για να «κλείσει» ο Δήμος γι’ αυτή τη χρονιά και να ξεκινήσει την επόμενη, ήρθαν δηλαδή σε συμβιβασμό για την απαλλοτρίωση ενός ακινήτου στην οδό Διαγόρα στην Ιαλυσό για το οποίο ο Δήμος είχε χάσει όλες τις δίκες και ήταν ελεύθερο να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, συνεκτιμώντας η Δημοτική Αρχή τις ανάγκες της περιοχής, σε χώρους στάθμευσης και ελεύθερους χώρους, προέβη στην απαλλοτρίωση του ακινήτου και τη συμφωνία με τον ιδιοκτήτη ο οποίος θα πάρει από το Δήμο 134 χιλιάδες ευρώ και άλλες 153 χιλιάδες ευρώ από τους ωφελούμενους εκεί, συνολικά δηλαδή 287 χιλιάδες ευρώ.
Τέλος, χθες, έγιναν αποδεκτές οι δύο δημοπρασίες για τα καταστήματα στους Αγίους Αποστόλους για τα οποία υπήρξαν πλειοδότες,  ενώ κηρύχθηκε άγονη αυτή για τα δημοτικά λουτρά και αποφασίστηκε η επαναδημοπράτησή τους με πιθανή ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου του 2018.