Πάνω από 12.000  πινακίδες κατατέθηκαν στην Εφορία της Ρόδου

Μεγάλος ήταν και φέτος ο αριθμός των πινακίδων αυτοκινήτων που κατατέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους στη ΔΟΥ Ρόδου, καθώς δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2018.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός των πινακίδων που κατατέθηκαν μέχρι και την Τετάρτη είναι μεγαλύτερος από πέρσι και ίσως ο μεγαλύτερος όλων των τελευταίων ετών.
Ειδικότερα από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τις 27 Δεκεμβρίου, κατατέθηκαν 4.445 πινακίδες από ιδιώτες και 7.705 πινακίδες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων από αντίστοιχες επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να επισημανθεί ότι οι πινακίδες αυτές θα επιστραφούν με το άνοιγμα της σαιζόν στους επιχειρηματίες μόλις καταβάλλουν τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι στη ΔΟΥ Ρόδου κατατέθηκαν πινακίδες αυτοκινήτων από όλα τα γύρω νησιά που υπάγονται σε αυτήν και συγκεκριμένα από την Κάρπαθο, την Κάσο, τη Σύμη, τη Χάλκη, το Καστελόριζο και την Τήλο.

Ο μεγάλος αριθμός ιδιωτών που κατέθεσε τις πινακίδες των αυτοκινήτων του, αποδεικνύει και τη δυσκολία που υπάρχει στο να συντηρηθούν τα οχήματα με αποτέλεσμα η ακινητοποίησή τους να αποτελεί πλέον μία λύση ανάγκης.