Πέθανε στο Βιετνάμ  ο Λουκάς Κυραμαριός

Στην πόλη Nha Trang του Βιετνάμ απεβίωσε πριν μερικές μέρες ο συμπατριώτης μας τουριστικός πράκτορας Λουκάς Κυραμαριός, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου.

Συγκεκριμένα άφησε την τελευταία του πνοή στις 16 Δεκεμβρίου μετά από ανακοπή καρδιάς. Στην πόλη Nha Trang πήγαινε κάθε χειμώνα καθώς ήταν το αγαπημένο του μέρος για διακοπές. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικογένειά του, ο Λουκάς Κυραμαριός αποτεφρώθηκε στο Βιετνάμ όπως ήταν η επιθυμία του και τη νέα χρονιά ( πιθανότατα το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο) θα πραγματοποιηθεί στη Σύμη μέρος από όπου καταγόταν, μνημόσυνο με την παρουσία των πέντε παιδιών του και του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης προσωπικός φίλος του εκλιπόντα, σε ανάρτησή του στο fb ανέφερε τα εξής:  «Μόλις με πληροφόρησε ο δικηγόρος Γιάννης Ιωαννίδης ότι πέθανε από ανακοπή ο θείος του και φίλος μου Λουκάς Κυραμαριός. !...Ο Λουκάς τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτο στο Βιετνάμ, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή!...

Είχε σπουδές αρχικά στην ΑΣΤΕΡ και αργότερα στην ecole hotellier de Lausanne και ασχολήθηκε με τον τουρισμό και στη Ρόδο. Απόφοιτος του Βενετοκλείου Γυμνασίου, υπήρξε και σπουδαίος δρομέας ταχυτήτων. Μετά τον Διαγόρα πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς και είχε συμπεριληφθεί και στην Εθνική Ελλάδος.

Φανατικός υποστηρικτής των δωδεκανησιακών θεμάτων και η λατρεία του ήταν η Σύμη από όπου έλκει την καταγωγή η οικογένεια του.

Τελευταία επιθυμία του Λουκά Κυραμαριού ήταν να αποτεφρωθεί η σορός του και να ρίξουν την τέφρα στη Σύμη. Την τέφρα θα μεταφέρει στη Ρόδο ο γιος του.
Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε μου !...»