Τα πιτσιρίκια τρέχουν στον Μαραθώνιο Ρόδου

Ξεχωριστό κομμάτι του Μαραθωνίου Ρόδου αποτελεί ο αγώνας των 1000μ. για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων ώστε τα παιδιά από τις μικρές ηλικίες να έχουν μια εικόνα από τα αθλήματα αντοχής και της μεγάλης αυτής γιορτής για το νησί μας.

Το 2018 λοιπόν και συγκεκριμένα στις 29 Απριλίου, τα πιτσιρίκια που έχουν  γεννηθεί από το 2006 έως το 2009 έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα αυτόν με ώρα εκκίνησης στις 13.55 από την αψίδα  στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η συμμετοχή των μαθητών γίνεται μόνο μέσω ομαδικής δήλωσης του σχολείου τους και είναι δωρεάν σε αντίθεση με τα υπόλοιπα αγωνίσματα, δηλαδή το Μαραθώνιο, τον ημιμαραθώνιο, τα 5 και τα 10χλμ..  Να σημειωθεί πως οι συμμετοχές μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (rhodesmarathon.gr) έχουν ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 22 Απριλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίζουν την παρουσία τους στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.00 επί της Βύρωνος 1 στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας».

Αν και οι αγώνες είναι το βασικό κομμάτι της διοργάβνωσης, οι εθελοντές είναι πολλές φορές ό, τι χρειάζεται ώστε να πάρει άριστα και να κάνει πολλούς δρομείς να δηλώσουν συμμετοχή και την επόμενη χρονιά. Παρακάτω υπάρχει το μήνυμα από τους διοργανωτές για το κίνημα αυτό, απαραίτητο κάθε φορά στο δρόμο προς την επιτυχία:

«Ο Μαραθώνιος της Ρόδου εκφράζει ένα σύνολο αρχών που προάγουν τις άξιες και τα ιδανικά, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Με το πέρασμα των χρόνων η διοργάνωση αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται και κερδίζει την αναγνώριση της κοινωνίας, ενισχύοντας την εικόνα του νησιού και της δυναμικής του. Ο εθελοντισμός μέσα από τις δράσεις του, προσπαθεί να αναδείξει μια δράση ψυχής, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συλλογικότητας και της ανθρώπινης επικοινωνίας, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δρομείς κατά τη διάρκεια του Αγώνα.

Τι είναι ο εθελοντισμός;

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Πάνω από 500 εθελοντές συμμετείχαν στη διοργάνωσή μας το 2016 ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια και επιτυχία. Η συνεισφορά τους ήταν τεράστιας σημασίας τόσο για την διοργάνωση όσο και για τους ίδιους τους δρομείς, γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε πολύ!

Προϋποθέσεις για να γίνεις εθελοντής

Η διαθεσιμότητα του υποψηφίου εθελοντή για το διάστημα της διοργάνωσης του αγώνα αποτελεί βασική προϋπόθεση, λόγω του μεγάλου βαθμού ευθύνης που αναλαμβάνει. Στις επείγουσες καταστάσεις, όταν απαιτείται να ανταποκριθεί κάποιος εθελοντής σε κάποια κρίσιμη κατάσταση, ακολουθεί ακριβώς τα βήματα που αναγράφονται στην προσωπική διαπίστευση όπου έχει στην κατοχή του και αναζητά επαγγελματίες που μπορούν να είναι διαθέσιμοι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. 

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε και εσείς μέλος της μεγάλης οικογένειας του Μαραθωνίου Ρόδου, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση εθελοντή και στείλτε την είτε στο info@rhodesmarathon.gr ή με φαξ στο 2241030145.»