Τα Νέα των Προσκόπων Δωδεκανήσου λίγο πριν το 2018

Run Greece Ρόδος 2017. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 , μέλη του 2ου Συστήματος Προσκόπων Κρεμαστής προσέφεραν τις υπηρεσίες τους  πρόθυμοι και χαμογελαστοί στους σταθμούς τροφοδοσίας , δίνοντας στους αθλητές τα προβλεπόμενα από την Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα.

Συμμετέχω-Διασκεδάζω- Προσφέρω. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Ρόδου με σκοπό τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, στο πάρκο του Ροδινιού, Βαθμοφόροι του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου  ανέλαβαν τη διεξαγωγή παιχνιδιών για τα παιδιά που ήταν εκεί. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί τον κ. Πετράκη Σωτήριο Πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και την κ Καραγιάννη Χριστίνα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Ρόδου για την άψογη συνεργασία.

Λέρος 28-29 Οκτωβρίου 2017. Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Λέρου  πραγματοποίησε την καθιερωμένη για τους κατοίκους του νησιού εκδήλωση, όπου τιμήθηκε ο κ. Αντώνης Σακέλης για την προσφορά του στο Σύστημα. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, Αντιδήμαρχοι, Αρχές του νησιού, ο  Περιφερειακός Έφορος Δωδεκανήσου κ. Θεοδόσης Κατσαμούνδης, Έφοροι της Περιφέρειας, Βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου όπου μαζί με τους Βαθμοφόρους του Συστήματος έδωσαν ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια. Ακολούθησαν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής προσκοπικές εκπαιδευτικές ενότητες όπου συμμετείχαν Βαθμοφόροι από τα Συστήματα της Καλύμνου και της Λέρου. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Dodekanisos Seaways για την αδιάκοπη αρωγή της.

Ρόδος για τη Ζωή 2017. Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 για 8η συνεχή χρονιά έλαβαν το 1ο Βραβείο Ομαδικής Συμμετοχής τα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού με τη συμπαράσταση των Προσκοπικών Συστημάτων του νησιού ενισχύοντας την εκδήλωση για την επίτευξη του σκοπού της.

1ο Αεροπορικό Φεστιβάλ 2017., Από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τα μέλη του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου επισκέφτηκαν το χώρο και εγκατέστησαν προς χρήση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών εξομειωτές πτήσης. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί την Αερολέσχη Ρόδου για τη φιλοξενεία και τη συνεργασία.

18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοικοί Αγώνες, που διοργάνωσε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου, η  οχτάκοπη ναυτοπροσκοπική λέμβος Πρωτοπόρος του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου με πλήρωμα ενήλικα μέλη του Συστήματος  και Εφόρους της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου,  κατάφεραν και απέσπασαν τρεις (3) διακρίσεις , κάνοντας περήφανα όλα τα μέλη της Προσκοπικής Δωδεκανησιακής Κίνησης. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί την εταιρεία Blue Star Ferries για την αμέριστη υποστήριξη της.

Επένδυσε τις γνώσεις σου. Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το διήμερο της  Πρότυπης Ομάδας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου στην περιοχή του Αγίου Σύλλα, με αρχηγό τον Έφορο Προσκόπων χάρη στην συνδρομή των εταιρείας Blue Star Ferries συμμετείχαν και Πρόσκοποι από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καλύμνου. Σκοπός της Πρότυπης Ομάδας είναι η εκπαίδευση των μικρών ηγετών της παρέας της αυτοδιοικούμενης ομάδας που λέγεται Ενωμοτία όπου συνυπάρχουν 2-5 τέτοιες ομάδες και αποτελούν την Ομάδα Προσκόπων.

Σχολή Βασικών Αεροπροσκοπικών Γνώσεων. Από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο και την παρακολούθησαν  ενήλικα στελέχη από τη Ρόδο , την Κάλυμνο και τη Λέρο. Οι εκπαιδευόμενοι σε μια άρτια εξοπλισμένη τεχνολογικά σχολή, παράλληλα με τις πτήσεις εθισμού και τις ασκήσεις εδάφους με αλεξίπτωτο πήραν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις βασικές αεροπροσκοπικές γνώσεις. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ρόδου, την Αερολέσχη Ρόδου και τις εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways.

Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης θυμάτων τροχαίων. Εκδήλωση της ΕΥ.ΘΥ.ΤΑ Ρόδου την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Η δεκάκωπη Ναυτοπροσκοπική Λέμβος Σιρόκος του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου με πλήρωμα τους Ανιχνευτές και Βαθμοφόρους του Συστήματος συμμετείχε και στήριξε την εκδήλωση. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δωδεκανήσου ευχαριστεί την κ. Ελένη Καρύδη για τη συνεργασία.

Υλοποίηση ευχής-Make a wish. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ευχή ενός παιδιού με τη συνεισφορά των μελών του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού , μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του καλοκαιριού Color your Day «Let’s paint Rhodes».

Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Δήμου Ρόδου,  την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ενήλικα στελέχη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.
Συλλογή τροφίμων, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου τα μέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων Παραδεισίου και του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιαλυσού συγκέντρωσαν τρόφιμα με τη βοήθεια των συμπολιτών μας και τα παρέδωσαν αντίστοιχα στο σύλλογο Κιβωτός Αγάπης και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Εκτιμώ-Σχεδιάζω-Πράττω. Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το ετήσιο συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δωδεκανήσου, με τη συμμετοχή Βαθμοφόρων, Μελών Προσκοπικών Δικτύων, Μελών Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης και Μελών Ένωσης Παλαιών Προσκόπων. Τα θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο ήταν ο Απολογισμός του Προσκοπικού Έργου για το 2017, προγραμματισμός για το έτος 2018 και προτάσεις για τον  Στρατηγικό Σχεδιασμό του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων που παρουσιάστηκε από τον Αναπληρωτή Γενικό Έφορο κ. Γιάννη Σπύρου.

Εκτός από τα παραπάνω, τα τμήματα των Προσκοπικών Συστημάτων της Δωδεκανήσου εξόρμησαν στη φύση πραγματοποιώντας  εκδρομές και διήμερες εκδρομές στην ύπαιθρο. Τα ενήλικα στελέχη παρακολούθησαν εκπαιδευτικές ενότητες προκειμένου να βελτιώνονται και να ανταποκρίνονται με επιτυχία στα καθήκοντα τους. Κατά τη διάρκεια των εορτών πολλά Προσκοπικά Συστήματα της Δωδεκανήσου διοργάνωσαν ζεστές εορταστικές εκδηλώσεις δίνοντας χαρά τόσο στα μέλη τους όσο και στην υπόλοιπη τοπική κοινωνία.
Οι Πρόσκοποι Δωδεκανήσου προγραμματίζουν και δρουν συμβάλλοντας στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός Συστήματος Αξιών, βοηθώντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.
Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!