Αντώνης Αποστολίδης: “Περάσαμε δύσκολη χρονιά αλλά τα καλύτερα έρχονται”

Αισιόδοξος ότι η νέα χρονιά θα σημάνει το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση εμφανίσθηκε με δηλώσεις του στο Notosnews και την εκπομπή «Πρώτη Μετάδοση» ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης.

«Η κυβέρνηση είχε μια δύσκολη πορεία στο 2017. Νομίζω όμως ότι μπορούμε να μιλάμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια για αισιοδοξία και το “φως στο τούνελ” είναι ορατό. Η οριστική έξοδος από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια –που ήταν εξ αρχής το μεγάλο στοίχημα για εμάς- έχει ορίζοντα τον Αύγουστο του 2018. Μπορεί να περάσαμε δύσκολη χρονιά αλλά τα καλύτερα έρχονται» όπως δήλωσε.

Μάλιστα, ο κ. Αποστολίδης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, λέγοντας πως τελικά, θα λειτουργήσει θετικά αφού θα εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο, ένα αίτημα των νησιωτών εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Τελικά κερδίσαμε αυτό το οποίο διεκδικούσαμε εδώ και πολλά χρόνια και καμία κυβέρνηση δεν το εφάρμοσε στην πράξη. Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι αυτό που ζητούν οι νησιώτες αφού θα εξισωθούν οι τιμές των προϊόντων, οι υπηρεσίες και τα καύσιμα με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που δικαιολογούν τα ‘σκαμπανεβάσματα’ στα ποσοστά τα οποία όμως εύκολα μπορούν να ανατραπούν, όπως ισχυρίστηκε.

«Δεν συζητάμε για προεκλογική περίοδο. Από την άλλη, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε κανένα άλλο κόμμα κερδίζει από τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πάμε στις εκλογές, τα πράγματα θα έχουν αλλάξει εντελώς…»