Επίκεντρο για το  διεθνές σκάκι η Ρόδος

Πόλος έλξης παραμένει η Ρόδος για τους κορυφαίους σκακιστές, κάτι που αποδεικνύεται πια εμπράκτως με τη διοργάνωση μέσα στο 2018 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων. 

Η ίδια διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στο νησί μας το 2014, και τον ερχόμενο Οκτώβρη θα επαναληφθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα μετά την επιτυχία της πρώτης φοράς.

Συνολικά 70 πρωταθλήτριες ομάδες των χωρών της Ευρώπης θα συμμετάσχουν, η κάθε μία με έξι σκακιστές στους Άνδρες και τέσσερις σκακίστριες στις Γυναίκες. Πρόκειται συνολικά για 900 περίπου συμμετέχοντες ενώ οι αποστολές μαζί με τους συνοδούς φτάνουν τα 1500 άτομα ως μια σημαντική τόνωση της τουριστικής αγοράς μέσα στο 2018.

Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι να γίνουν από 13 έως 21 Οκτωβρίου αλλά δεν έχει ακόμα αποφασιστεί σε ποιο ξενοδοχείο, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, οι ομάδες θα συμμετάσχουν σε αγώνες των εννιά γύρων και παρουσία θα έχει ως διοργανώτρια η Ρόδος με τον Ιππότη, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά για την εμπειρία, μιας και η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία με το ανάλογο επίπεδο στις συμμετοχές.  

Το καλεντάρι των διεθνών αγώνων στο σκάκι για το 2018: