Οι δράσεις του Υγρού Στίβου Ρόδου μέσα στο 2017

Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των αθλητών κι αθλητριών του μέσα στο 2017, ο Υγρός Στίβος Ρόδου κάνει τον απολογισμό βάσει των επιδόσεών τους αλλά και των προσπαθειών του ως συλλόγου για τη διοργάνωση αγώνων στο νησί μας. 

Με την παρακάτω ανακοίνωση, αναφέρεται το πώς κύλησαν τα πράγματα μέσα στο 2017: 

«Με μεγάλες επιτυχίες έκλεισε το 2017 για τον Υγρό Στίβο Ρόδου, μια χρονιά που έφερε πολλά μετάλλια σε Περιφερειακό και Πανελλήνιο επίπεδο που όμως όπως όλα σημαδεύτηκε και από τις οικονομικές συνθήκες που μας συγκλονίζουν και ανάγκασαν την ομάδα να περιορίσει αισθητά το αγωνιστικό της πρόγραμμα.       

Στο  Πόλο η ανασυγκρότηση και των δύο Ομάδων του Υγρού Στίβου Ρόδου, Ανδρική και Γυναικεία, προχωράει με γοργούς και ικανοποιητικούς ρυθμούς και ενώ το SUPER MINI Αγοριών και Κοριτσιών μάλλον θα συμμετάσχει στο KALKATERA CUP, που ενδέχεται να γίνει στη Ρόδο και από του χρόνου θα συμμετέχει κανονικά στα πρωταθλήματα  της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας το Γυναικείο και στη Γ΄ Εθνική το Ανδρικό.

Στο Τρίαθλο ο Σταύρος Καμπέρης είχε κάποιες ενδιαφέρουσες συμμετοχές και κατατάξεις ξεκινώντας με το SANTORINI EXPERIENCE  και συνέχισε  σε εσωτερικές και  διοργανώσεις ενώ ο Υγρός Στίβος Ρόδου διοργάνωσε και φέτος το  «ΤΡΙΑΘΛΟ ΡΟΔΟΣ 2017» με τεράστια οργανωτική και κυρίως αγωνιστική επιτυχία,  που ανέδειξε νέα πρόσωπα και ενδεχομένως στο μέλλον να έχουμε νέους Πρωταθλητές.

Στο Κολύμπι που και φέτος ήταν το «βαρύ χαρτί» των αγωνιστικών εκδηλώσεων της ομάδας του Υγρού Στίβου Ρόδου, αρχίζει η αγωνιστική σαιζόν με τη συμμετοχή των Ευδοκίας Κρητικού, Σταύρου Καμπέρη και Κυριάκου Μαυράκη στο SANTORINI EXPERIENCE, όπου τερμάτισαν αμέσως μετά το Σπύρο Γιαννιώτη σε μια πραγματικά μεγάλη στιγμή της ελληνικής κολύμβησης.

Το Μάρτιο ο Στέλιος Βεϊσάκης, η Πολυτίμη Συμιξή και η Σιμέλα Κακούλη στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Χειμώνα στο Ηράκλειο Κρήτης, έκαναν υπέροχες εμφανίσεις και επέστρεψαν με τέσσερα μετάλλια, σημαντικές βελτιώσεις των επιδόσεών τους και πολλές εμπειρίες.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θαλάσσης που διεξήχθη και φέτος στη λίμνη Βεγωρίτιδα τον Ιούνιο,ο Κυριάκος Μαυράκης ήταν 8ος στην Κατηγορία Παίδων (15 ετών) και στις Γυναίκες η Ευδοκία Κρητικού με ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 10.000 και 5.000 μ. αντίστοιχα οριοθέτησε την επιστροφή της και έφερε τον Υγρό Στίβο Ρόδου στη δεύτερη θέση στην  ομαδική βαθμολογία.

Στα τέλη Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 11-12 ετών οι  Συμιξή Πολυτίμη στα Ελεύθερα και Μικτή Ατομική, Στέλιος Βεϊσάκης στα Ύπτια και Σιμέλα Κακούλη στα Πρόσθια βελτίωσαν κι άλλο τις επιδόσεις τους και ανέβηκαν κι άλλο στην κατάταξη της ηλικίας τους.

Το Σεπτέμβριο, όπως κάθε χρόνο, έγιναν οι θεσμοθετημένες διοργανώσεις με τις οποίες πραγματοποιείται   μια λογική μετάβαση στο χειμερινό κύκλο και ο Υγρός Στίβος Ρόδου είχε και πάλι απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, με το «ΤΡΙΑΘΛΟ ΡΟΔΟΣ 2017» να έχει πολλούς νέους μικρούς πρωταγωνιστές. Στην Ολυμπιακή απόσταση Κυριάκος Μαυράκης και Ευδοκία Κρητικού κέρδισαν τις κατηγορίες τους,  κάτι που επαναλήφθηκε φυσιολογικά και στον 27ο ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ από τους ίδιους αθλητές.

Όλοι στον  Υγρό Στίβο Ρόδου είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα όλης αυτής της χρονιάς και ήδη δρέπουν τους καρπούς των κόπων τους στη νέα χρονιά και όπως φαίνεται  το 2018 θα είναι ακόμα καλύτερο αγωνιστικά με επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων.

Στην κοπή της Πίτας που θα γίνει στο Παλατάκι στο APOLLO BEACH την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018 θα τιμηθούν οι πρωταγωνιστές αυτής της συναρπαστικής χρονιάς του 2017 που ήταν πολλοί, εντός και εκτός πισίνας. Γι’ αυτό καλούνται όλοι μικροί και μεγάλοι να παραστούν για να τιμήσουν και να τιμηθούν στις 12.15 το μεσημέρι. Οι τυχεροί των φλουριών θα κερδίσουν εκτός από καλή τύχη και πλούσια, όπως πάντα, δώρα».