Γιορτή στο δημαρχείο της Ρόδου

Μία μικρή γιορτή στήθηκε χθες στο Δημαρχείο της Ρόδου, ως είθισται παραμονές πρωτοχρονιάς, αφού ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δέχονταν συλλόγους αλλά και πολίτες που ήθελαν να ανταλλάξουν ευχές για την καινούργια χρονιά.

Από νωρίς το πρωί, η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο ήταν εορταστική, με μουσικές ν’ ακούγονται παντού και τον Δήμαρχο να…τ’ ακούει, τα κάλαντα, από πολιτιστικούς και όχι μόνο συλλόγους. Έτσι, και φέτος τήρησαν την παράδοση οι Ολυμπίτες που, ως γνωστόν, κάθε χρόνο κλέβουν την παράσταση με τα μοναδικά παραδοσιακά κάλαντα που ψάλουν στους τοπικούς μας Άρχοντες!

Στον Δήμαρχο, όμως, τα…έψαλαν και οι συγχωριανοί του οι Απολλωνιάτες αφού τον επισκέφθηκε ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού «Νέοι Ορίζοντες», μαζί με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Βασίλη Πιπέρη, και οι οργανοπαίχτες έδωσαν ρέστα.
Αίσθηση προκάλεσαν και τα κάλαντα που έγραψαν αφιερωμένα στον Δήμαρχο. Του έψαλαν, λοιπόν: 

«Εσένα Φώτη πρέπει σου Δήμαρχος πάντα να ‘σαι, γιατί πηγαίνεις πάντα μπρος τίποτα δεν φοβάσαι.
Πήρες τη Ρόδο πάμφτωχη με προίκα υποθήκες, και σου την παραδώσανε με άδειες αποθήκες.
Είσαι καλός στα νομικά είσαι και της υπαίθρου, 
Ξέρεις τα οικονομικά και έργα θα μας έρθου.
Σε ξέρουν σε όλα τα χωριά σαν φίλο του Αγρότη, σε όσους έχουν πρόβλημα στο Δήμαρχο το Φώτη.
Η Ρόδος ήταν τυχερή και έπιασε το λαχείο, που σε έβαλε στις εκλογές μέσα στο Δημαρχείο.
Σε όλα τρέχεις τα χωριά στην πόλη μέρα νύχτα, μα κράτα και τα Απόλλωνα με δόντια και με νύχια.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος, χθες, δέχθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας και τους υπαλλήλους του Δήμου για να ανταλλάξουν ευχές και βέβαια δεν έλειψαν τα κεράσματα και τα αφεψήματα.
Παρόντες ήταν, ακόμη, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, κα Λίτσα Κρεμαστινού και κα Άννα Ζωάννου, ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Σωτήρης Πετράκης, ο Πρόεδρος της δ.κ. Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος κ.α.
Η ατμόσφαιρα ήταν γιορτινή, τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν και το κέφι κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι!..