Οι συμμετοχές στο  UCI GRAN FONDO της Κω

H Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Κω με διοργανώτρια την εταιρεία Sports Tours Hellas και τον Ποδηλατικό όμιλο ''Ροδήλιος'', υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΟΠ, διοργανώνουν το "ΚOS GranFondo 2018" – προκριματική φάση ουσιαστικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε δύο αγώνες.

Έναν ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 20.6 χλμ. στις 13 Απριλίου και έναν αντοχής απόστασης 114 χλμ. στις 15 (87χλμ. για την κατηγορία Γυναικών 50+ και 60+ στις κατηγορίες Ανδρών) με σκοπό τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου στο Βαρέζε της Ιταλίας. Το «παρών», όπως έγινε και τις περασμένες δύο χρονιές στη Ρόδο, θα δώσουν σημαντικοί ποδηλάτες ώστε η Κως ν’ αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει στο συγκεκριμένο άθλημα.

Όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα παρακάτω:
«Η Οργανωτική επιτροπή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πακέτα που περιλαμβάνουν Διαμονή – Διατροφή- Εγγραφή – Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – μετάλλιο της διοργάνωσης - Δώρο – Ασφάλιση αστικής ευθύνης – Μηχανική κάλυψη κατά τη διάρκεια των αγώνων – Υδροτροφοδοσία. H προσφορά στο ΠΑΚΕΤΑ / ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

• Για την ακτοπλοϊκή μεταφορά καταβάλλεται προσπάθεια έκπτωσης 50% σε επιβάτες και οχήματα.

• Ποδηλατική ομάδα άνω των 12 ατόμων έχει επιπλέον έκπτωση 5%.
• Απαγορεύεται η διανομή του αριθμού συμμετέχοντα σε άλλον συμμετέχοντα. Θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με αποκλεισμό.

• Υπάρχει 100% επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις έως 3 μήνες πριν τον 1ο αγώνα. Υπάρχει επιστροφή χρημάτων 50% για ακυρώσεις μέχρι 1 μήνα πριν την τέλεση των αγώνων και 20% για ακυρώσεις έως 7 ημέρες πριν τον 1ο αγώνα. Αφορά εγγραφή και διαμονή-διατροφή.

• Για εγγραφές μετά την 13η Μαρτίου υπάρχει επιβάρυνση 15%.
• Για εγγραφές μετά την 6η Απριλίου υπάρχει επιβάρυνση 25%.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Τα έξοδα πληρωμής για την εγγραφή στον αγώνα γίνονται με τους παρακάτω τρόπους, στην επωνυμία ‘’ΚΟS GranFondo 2018’’– ‘’Sports Tours Hellas’’:
•   Κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό με την παραπάνω αιτιολογία όπως φαίνεται στη σελίδα του αγώνα στο: ''Προσφορές -Εγγραφή''
•   Με τη μέθοδο Pay Pal από το επίσημο website: http://www.kosgranfondo.gr
Σημείωση: Τα έξοδα συμμετοχής δεν επιστρέφονται και ούτε μεταβιβάζονται σε άλλον συμμετέχοντα. Τυχόν παράπτωμα του κανόνα ο συμμετέχοντας ακυρώνεται.

ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ
Μπορείτε να συμπληρώσετε ομαδική φόρμα την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr . Επίσης μπορείτε να μας την ζητήσετε να σας την στείλουμε με αίτημα σας στο info@sportstourshellas.com ή info@kosgranfondo.gr
Σημείωση: Καμία εγγραφή δεν θεωρείτε έγκυρη εάν δεν υπάρχει πληρωμή των εξόδων συμμετοχής.

AΡΙΘΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ
Μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε: τον αριθμό της πλάτης και το αυτοκόλλητο στο κράνος, και οι δύο αριθμοί μπαίνουν (αριστερά στην ποδηλατική μπλούζα). Βιβλίο αγώνα, ατομικό δώρα, το chip για το ποδήλατο.
Σημείωση: Προσοχή σε περίπτωση απώλειας του chip επιβαρύνεστε το κόστος των 35 ευρώ.

Η διανομή του τεχνικού φακέλου θα γίνεται σε αυτούς που έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της εγγραφής τους , στο επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων RACE HOTEL: PELAGOS SUITE HOTEL το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της παραλίας Λάμπης. Οι φάκελοι θα δίνονται στις ακόλουθες ώρες και ημέρες:
• Πέμπτη 12 Απριλίου: 16:00 - 20:00
• Παρασκευή 13 Απριλίου: 09:00 - 10:00 & 19:00 – 20:00
• Σάββατο 14 Απριλίου: 10:00-12:00
Για ομάδες υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβει τους φακέλους ένας αντιπρόσωπος, αφού φέρει μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διεξαγωγή του αγώνα:
ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα, οι αριθμοί των αθλητών θα καθορίζουν και το box εκκίνησης τους. Έτσι στο πρώτο box θα είναι οι ποδηλάτες που συμμετείχαν στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα συμπληρώνονται από τον πρώτο πρωταθλητή των χωρών τους στην ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν.
Θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες που εγγράφηκαν νωρίτερα.
Η τελική σειρά εκκίνησης παρακαλούμε να τηρηθεί χωρίς προβλήματα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και ιδιαίτερα σε κρίσιμα σημεία που κρίνουν οι διοργανωτές θα υπάρχει εντονότερη παρουσία ασθενοφόρων, αγωνοδίκου επιτροπής και εθελοντικών ομάδων παροχής βοήθειας.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
H Οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει του τρεις πρώτους νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία με διάφορα έπαθλα και μετάλλια, ανά αγώνα. Λεπτομέρειες όσον αφορά στα έπαθλα του αγώνα θα παρουσιαστούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.kosgranfondo.gr, μέσα στο χρόνο.
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση μικρής συμμετοχής στην κατηγορία των Γυναικών, να τροποποιήσει τις ηλικιακές κατηγορίες στις απονομές.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ο διοργανωτής έχει την υποχρέωση βάσει των κανονισμών της Union Cycling International και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας της ασφάλισης των συμμετεχόντων με ασφάλιση αστικής ευθύνης στους αγώνες του γύρου.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει συνοδεία αυτοκινήτων για service με ποδήλατα και ρόδες. Αυτά θα βρίσκονται στο μπροστινό γκρουπ στη μέση και στο τέλος του αγώνα. Επιπλέον μηχανική κάλυψη θα παρέχεται στις Feeding zones.
Αντίστοιχη κάλυψη θα παρέχεται από ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, όπου κρίνουν οι διοργανωτές ότι υπάρχει επικινδυνότητα, επιπλέον εθελοντικές ομάδες θα βρίσκονται στα Feeding zones και στη περιοχή εκκίνησης – τερματισμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή. Στους αριθμούς που θα παραλάβουν οι αθλητές πρέπει στο πίσω μέρος είναι υποχρεωμένοι, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Η Οργανωτική επιτροπή του "KOS GranFondo 2018", αποποιείται κάθε ευθύνης για ατύχημα ή ζημιές που μπορούν να συμβούν πριν, κατά και μετά τον αγώνα, με συμμετέχοντες μεταξύ τους ή με τρίτα πρόσωπα. Επίσης η Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει κάθε συμμετέχοντα που επιδεικνύει κακή συμπεριφορά πριν, κατά ή μετά τον αγώνα. Πρόσωπα τα οποία δεν εγγράφηκαν για να συμμετάσχουν στον αγώνα απαγορεύεται να εμπλακούν με τους συμμετέχοντες. Σε άλλη περίπτωση θα διώκονται νομικά από τον διοργανωτή με τη κατηγορία του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Ο διοργανωτής, η τροχαία και το Λιμεναρχείο Κω, θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν υψηλή οδική ασφάλεια και κάλυψη μέχρι και 30' στους συμμετέχοντες από το πρώτο γκρουπ, αλλά αυτό δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ
• Συμμετέχοντας που θα ξεκινήσει με αριθμό άλλου ποδηλάτη θα αποβάλλεται από τον αγώνα και βάσει κανονισμού της UCI, θα αποκλείεται από αντίστοιχες διοργανώσεις για 1 έως 3 χρόνια.
• Αποκλεισμός θα επιβάλλεται σε ποδηλάτες οι οποίοι θα πετούν σκουπίδια εκτός των ζωνών τροφοδοσίας. Το ποδήλατο διαφημίζεται σαν ένα οικολογικό άθλημα και έτσι θα πρέπει να το υπερασπιστούμε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Διοργανώτρια Εταιρεία
Εταιρεία Sports Tours Hellas
www.sportstourshellas.com
Ηλ. Δ/νση: info@sportstourshellas.com ή info@kosgranfondo.gr
Eπίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης
www.kosgranfondo.gr»