Επιστροφή στον ανώμαλο δρόμο με το «Άγιος Σύλλας X-Country Race 2018»

Θα διεξαχθεί την 27η Ιανουαρίου με εκκίνηση και τερματισμό το στάδιο «Ιωάννης Πρώτος»

Το θεσμό των αγώνων του ανωμάλου δρόμου επαναφέρει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με το «Άγιος Σύλλας X-Country Race 2018» το Σάββατο 27 Ιανουαρίου με εκκίνηση και τερματισμό στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος».

Περισσότερα για τη συγκεκριμένη διοργάνωση:

Κατηγορίες –Ηλικίες-Αποστάσεις:

1

ΑΝΔΡΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ

2002-2001-2000 & μεγαλύτεροι

5.800μ.

2

ΓΥΝΑΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

2002-2001-2000 & μεγαλύτερες

4.650μ

 

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες των σωματείων Στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, αλλά και ανεξάρτητοι δρομείς, οργανωμένες ομάδες άθλησης, κοινωνικές ομάδες και σε όποιον-όποια θέλει να λάβει μέρος και είναι υγιείς.

Τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών και αθλητριών.

Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν δικαίωμα συμμετοχής ΜΟΝΟ στο αγώνισμα της κατηγορίας τους.

Στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γεννημένοι-ες από το 2000 και μεγαλύτεροι-ες.  

Στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι γεννημένοι-νες το 2001 και 2002.

 Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 14:00, στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldirector.segasdod@gmail.com προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα των Αγώνων. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής από τα σωματεία της ΕΑΣ.

Οι ανεξάρτητοι δρομείς και ομάδες μπορούν να εγγραφούν και 30’ πριν την έναρξη του αγώνα στην γραμματεία των αγώνων.

Επίσης, οι αθλητές και οι αθλήτριες άλλων σωματείων εκτός της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ μπορούν να δηλώνονται αυτοπροσώπως με το δελτίο τους 30΄ πριν την έναρξη του αγώνα.

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Κ. Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

Ιατρική εξέταση  αθλητών:

Για δρομείς εκτός σωματείων ΣΕΓΑΣ θα υπογράφεται υπεύθυνη δήλωση υγείας κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής τους από την γραμματεία. (Για τους ανήλικους η συγκατάθεση του γονέα επιβάλλεται)

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο.

Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού στους Αγώνες.

Έξοδα  μετακίνησης-φιλοξενίας αθλητών-τριών:

Δεν προβλέπονται έξοδα κάλυψης μετακίνησης, διαμονής και διατροφής.          

Γενικές Τεχνικές Διατάξεις:

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων Κ. Σάββα Διακονικόλα σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Κανονισμοί:

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί της IAAF και του ΣΕΓΑΣ.

 Περιγραφή διαδρομής:

Η διαδρομή ξεκινάει ακριβώς στον τερματισμό του σταδίου Ι. Πρώτος στον Άγιο Σύλλα με κατεύθυνση ανάποδα προς την φορά του σταδίου για 300μ και στην συνέχεια βγαίνοντας από το στάδιο με κατεύθυνση αριστερά ακολουθώντας το μονοπάτι περιμετρικά του σταδίου και βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο με κατεύθυνση προς την μονή του Αγίου Σύλλα πίσω από τα γήπεδα του τέννις.

Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της διαδρομής που αποτελείται κυρίως από ταρτάν-άσφαλτο χώμα και πευκοβελόνες. Το δεύτερο σκέλος πραγματοποιείται σε μονοπάτι μέσα στο άλσος όπως δείχνει ο δεύτερος χάρτης.

Η κατηγορία Ανδρών θα πραγματοποιήσει τρείς (3) στροφές και θα επιστρέψουν από την ίδια διαδρομή για να τερματίσουν. Οι κατηγορία Γυναικών θα πραγματοποιήσει δύο (2) στροφές και θα επιστρέψει για να τερματίσει. Θα υπάρχει σήμανση σε όλη την διαδρομή, βοηθητικό προσωπικό και κριτές.