Τα «Mini Aθletics Games»* ξεκινούν

Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» ο πρώτος από τους πέντε αγώνες στίβου της σειράς για Παμπαίδες-Παγκορασίδες Μίνι, από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου

Ο πρώτος αγώνας στίβου της σειράς «Mini Aθletics Games»* θα διεξαχθεί από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου το Σάββατο 20 Ιανουαρίου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» και συγκεκριμένα στο κλειστό προπονητήριο του, για τις κατηγορίες Παμπαίδων-Παγκορασίδων Μίνι.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα:

ΗΛΙΚΙΕΣ:

Στα MINI AΘLETICS GAMES του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-τριες:

ΜΙΝΙ ΠΠ – ΜΙΝΙ ΠΚ: 2007 – 2008 – 2009* (την ημέρα γενεθλίων έκδοση δελτίου)* (9*-10-11 ΕΤΩΝ)

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

ΦΥΛΟ

ΔΡΟΜΙΚΟ

ΑΝΤΟΧΗ

ΑΛΜΑ

ΡΙΨΗ

ΜΙΚΤΟ

ΑΓΟΡΙΑ

50 ΜΕΤΡΑ

350 Μ ΠΑΛΊΝΔΡΟΜΟ

ΑΛΜΑ Χ.Φ.

 

8Χ50Μ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

120 ΜΕΤΡΑ

 

ΜΗΚΟΣ

ΜΠΑΛΑ 1 ΚG

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (γεννημένα το 2009 την ημέρα τον γενεθλίων τους μπορούν να εκδώσουν δελτίο).

Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε ένα (1) δρομικό, σε ένα (1) άλμα Ή μία (1) ρίψη, και στην σκυτάλη.

Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες το συγκεκριμένου συλλόγου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής (συνημμένη φόρμα) πρέπει να σταλούν με email μέχρι τη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldirector.segasdod@gmail.com,προκειμένου να οριστικοποιηθεί και κοινοποιηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ημερίδας. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.

Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Κ. Σάββα Διακονικόλα, στο τηλέφωνο 6942475735.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ:

Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτρέπεται να συμμετέχουν.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο.

Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ –ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.           

Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες:             1 Βαθμός

Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες:                         2Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες:                        3Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες:                        4Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες:                        5Βαθμοί

Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω: 6Βαθμοί

Δύο (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη 8x50 μ. ταχύτητα και εμπόδια.

Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

50μ ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.

120μ δρόμος: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι την αφετηρία των 60μ. και επιστρέφει στον τερματισμό.

350μ παλίνδρομο (shuttle run): Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία των 50μ και πήγαινε-έλα 7 φορές μέχρι τον τερματισμό των 60μ.

8x50 μ. ταχύτητα και εμπόδια: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής – αθλήτρια από κάθε ομάδα έχει 2 διαδρόμους. Στην μία διαδρομή τρέχουν ταχύτητα και στην άλλη διαδρομή τρέχουν ταχύτητα με εμπόδια. Οι αθλητές θα μεταφέρουν ως σκυτάλη ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι μέχρι την αφετηρία των 50μ. όπου θα περιμένει ο αθλητής-αθλήτρια για να παραλάβει το δαχτυλίδι και να τρέξει προς τον τερματισμό των 60μ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες ολων των αθλητών – αθλητριών της ομάδας. Η ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια (4+4) ή (3+5) ή (5+3).

Προσπάθειες στα άλματα.

Άλμα Χ.Φ.: Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.

Άλμα σε Μήκος μέχρι 8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά με την διαφορά ότι θα ακυρώνετε η προσπάθεια εάν το παιδί δεν πραγματοποιήσει μέχρι 8 ή 9 διασκελισμούς.

Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας – ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

 Προσπάθειες στις ρίψεις.

Ρίψη μπάλας 1kg (ημιγονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.

Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.

Κανονισμοί διεξαγωγής MINI AΘLETICS GAMES           

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF (Kid’sAthletics – Teen’s Athletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων

Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINIAΘLETICSGAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλας και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 με τους προπονητές των σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.

OIKONOMIKA

Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος μπορούν να συμβάλλουν στα έξοδα των απονομών, διπλώματα – (μετάλλια)*. Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διατροφής

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην ονομασία των αγώνων υπάρχει το γράμμα «θ» ανάμεσα στα λατινικά, εσκεμμένα από τους διοργανωτές και δεν αποτελεί ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος.

Στο προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» θα γίνει ο πρώτος αγώνας της σειράς