Προκηρύξεις για μισθώσεις ακινήτων

Με έντονη δραστηριότητα ξεκινάει η χρονιά για την Εταιρία του Δήμου Ρόδου, τη ΔΕΡΜΑΕ αφού ετοιμάζει διαδοχικές προκηρύξεις για την εκμίσθωση και την παραχώρηση προς εκμετάλλευση υποκαταστημάτων που διαχειρίζεται.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Κακούλη, καταρχήν, έχει βγει η προκήρυξη και πιθανότατα στις 25 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας (σ.σ. απέναντι από το Νεώριο, πίσω από τους μικροπωλητές), με τιμή εκκίνησης 1000 ευρώ. 

Επίσης, έχουν ετοιμάσει την προκήρυξη για το κατάστημα «Όασις», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του γιατί, ως γνωστόν, εμπλέκεται το Υπουργείο Πολιτισμού  το οποίο το έχει παραχωρήσει στο Δήμο.  Μέσα στον Ιανουάριο, λοιπόν, αναμένεται να βγει «στον αέρα» η προκήρυξη και γι’ αυτό, το οποίο θα λειτουργήσει ως εστιατόριο υπό μορφή παραχώρησης και όχι εκμίσθωσης, ενώ ο διαγωνισμός αναμένεται να διεξαχθεί  μέσα στο Φεβρουάριο.

Όσο αφορά, τώρα, στις εγκαταστάσεις του Προφήτη Ηλία «Έλαφος και Ελαφίνα», που επίσης διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Κακούλη, αυτή την περίοδο βρίσκονται εν αναμονή της αξιολογήτριας η οποία θα εκτιμήσει την αξία των αντικειμένων κειμηλιακού χαρακτήρα, τα οποία από τον πρώην Δήμο Καμείρου είχαν πουληθεί στον ανάδοχο.  Τώρα θα τα αξιολογήσουν ώστε, αν δεν βγει ο ίδιος ανάδοχος που το διαχειρίζεται τώρα, να αποζημιωθεί γι’ αυτά τα αντικείμενα από το νέο πλειοδότη.

Μόλις ολοκληρωθεί, λοιπόν, και αυτή η διαδικασία, η προκήρυξη είναι έτοιμη και θα βγει και αυτή «στον αέρα» προκειμένου να ολοκληρωθεί και αυτός ο διαγωνισμός.
Τέλος, όσο αφορά στα σπιτάκια στο φράγμα της Απολακκιάς, έχει βγει ανάδοχος και αυτή την περίοδο κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να είναι έτοιμα για λειτουργία την ερχόμενη σεζόν.