Καλό ταξίδι Στέλιο Γιούργη!

Στα 84 του, έκλεισε την Τρίτη τα μάτια του ο επίτιμος πρόεδρος και εκ των ιδρυτών του συλλόγου Σαμίων και Ικαριωτών Ρόδου Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Στέλιος Γιούργης. Ήταν άνθρωπος αγαπητός σε όποιον τον ήξερε…

Γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1933 στο Πυθαγόρειο της Σάμου κι ο δρόμος αλλά και οι ανάγκες της ζωής, τον ώθησαν να γίνει αστυνομικός.

Ήρθε στην Ρόδο το 1959 από την Ελευθερούπολη Καβάλας όπου υπηρετούσε και πέρασε απ’ όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Αστυνομίας κι έφτασε αισίως, μέχρι το τμήμα του ελέγχου διαβατηρίων στο λιμάνι της Ρόδου. 

Το γεγονός αυτό τον εξώθησε να κάνει πολλά ταξίδια με τα πλοία της γραμμής στην Κύπρο και την Μέση Ανατολή. 

Από το πόστο αυτό συνταξιοδοτήθηκε το 1990.Θέλοντας να προσφέρει στην Ροδίτικη κοινωνία και να αφήσει κι εκεί την σφραγίδα του, με αρκετούς επώνυμους Σαμιώτες του νησιού μας, ίδρυσε τον Σύλλογο Σαμίων και Ικαριωτών Ρόδου Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, τον οποίο έφτασαν να αριθμούν τα 300 περίπου μέλη.

Αγαπούσε πολύ την πατρίδα του, το Πυθαγόρειο, αλλά περισσότερο την οικογένειά του. Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου. Μετά την αποχώρησή του από την προεδρία, τιμήθηκε από τον σύλλογο για την μεγάλη προσφορά του.   

Παράλληλα ήταν επίτροπος στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου (Παλιό Νεκροταφείο), προσφέροντας πολλά στην εκκλησία.

Ήταν θαυμάσιος οικογενειάρχης  και πάρα πολύ κοινωνικός. Ήταν δίπλα  σε όποιον του ζητούσε βοήθεια. 
Τελευταία ταλαιπωρήθηκε πολύ από βρογχοπνευμονία και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του νησιού μας,  αλλά δεν άντεξε και την Τρίτη ξεκίνησε το αιώνιο ταξίδι. 

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 13.00 στο Νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου, όπου θα τον αποχαιρετήσουν τα παιδιά του τα εγγόνια του και οι φίλοι του.

Καλό ταξίδι κυρ-Στέλιο… Σ’ ευχαριστούμε…

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ «ΠΥΘΑΓΟΡΑ» 
Από τον σύλλογο Σαμίων και Ικαριωτών Ρόδου Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ εξεδόθη χθες το παρακάτω ψήφισμα:
«Στη θλιβερή αναγγελία θανάτου του επίτιμου προέδρου, επί σειρά διατελέσαντος προέδρου και εκ των ιδρυτών  του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΜΙΩΝ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΩΤΩΝ ΡΟΔΟΥ «Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» Στέλιου Γιούργη, το ΔΣ συνελθών εκτάκτως αποφάσισε τα εξής: 
1. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί σύσσωμο στην επικήδειο τελετή 
3. Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος σε ένδειξη τιμής 
4. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Χατζηχριστοδούλου»