Προετοιμασία με απρόοπτα για την εθνική παμπαίδων στη Ρόδο (φωτορεπορτάζ)

Η παρουσία της προεθνικής παμπαίδων στη Ρόδο, για μία σειρά προπονήσεων στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου, αποτελεί ένα από τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα αυτή την περίοδο καθώς το νησί μας έχει να φιλοξενήσει κλιμάκιο εθνικών ομάδων μπάσκετ από το 2009, όταν διοργανώθηκε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που έφερε και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Συν τοις άλλοις, δίνεται η ευκαιρία και σε ορισμένους δικούς μας αθλητές να αποκομίσουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις αυτές, υπό την καθοδήγηση τριών ομοσπονδιακών τεχνικών, και παίζοντας δίπλα σε συνομήλικούς τους με διαφορετικές μπασκετικές εικόνες.

Ωστόσο, η αποστολή της προεθνικής παμπαίδων συνάντησε μερικά απρόοπτα κατά τις πρώτες ώρες παραμονής της επί ροδίτικου εδάφους.

Καταρχάς, η αποστολή έφτασε στο νησί των Ιπποτών σε δύο δόσεις! Οι μισοί αθλητές αφίχθησαν κανονικά και προπονήθηκαν στο Βενετόκλειο το βράδυ της Τετάρτης, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό αποστολής και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κ. Σάββα Λόρτο. Οι άλλοι μισοί δεν βρήκαν εισιτήρια (!) για να ταξιδέψουν εγκαίρως κι έφτασαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, χάνοντας φυσικά την πρώτη προγραμματισμένη προπόνηση.

 

 


Εξαιτίας αυτού του περιστατικού, δεν ήταν παρών ο φυσιοθεραπευτής της εθνικής οι υπηρεσίες του οποίου δυστυχώς ήταν αναγκαίες το βράδυ της Τετάρτης, καθώς λίγο πριν το τέλος της προπόνησης σημειώθηκε ένας τραυματισμός αθλητή (διάστρεμμα) αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει το υπόλοιπο πρόγραμμα των ασκήσεων και χθες να παρακολουθήσει την προπόνηση καθήμενος στον πάγκο και με παγοκύστη στον αστράγαλο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή του τραυματισμού, δεν υπήρχε διαθέσιμος πάγος στο γήπεδο γιατί το κυλικείο του Βενετοκλείου μόλις είχε κλείσει ενώ δεν ήταν παρών κάποιος αρμόδιος οικοδεσπότης για να αναλάβει πρωτοβουλία.

«Έχουμε πάγο;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός αλλά δεν υπήρχε κάποιος να του δώσει απάντηση. Πάλι καλά που έτυχε να παρακολουθεί μαζί με το γιο του την προπόνηση ο γιατρός και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, κ. Σάββας Καλαθενός, ο οποίος έσπευσε να φέρει πάγο από το σπίτι του!

 


 

 

Λίγο αργότερα, και με αφορμή την προπόνηση με το γυναικείο τμήμα που ακολουθούσε στις 21.30’, εμφανίστηκε στο γήπεδο ο γυμναστής του Κολοσσού, Μάριος Γρεμμενάς, ο οποίος ελλείψει πάγου χρησιμοποίησε ψυκτικό από τον ιατρικό εξοπλισμό των «θαλασσί».

Στη χθεσινή (πρωινή) προπόνηση, πέραν του τραυματία, δεν έλαβαν μέρος στις ασκήσεις άλλοι τρεις παίκτες λόγω ίωσης, ωστόσο το πρόγραμμα παρέμεινε εντατικό και οι νεαροί διεθνείς δούλεψαν σκληρά στο παρκέ του Βενετοκλείου, αφήνοντας ικανοποιημένο το τεχνικό τιμ.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρέθηκαν όλοι μαζί οι επίλεκτοι (κλιμακίου Βορρά και Νότου) για προετοιμασία.