Προβλήματα για ροδίτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κρήτη

Προβλήματα για ροδίτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κρήτη

Προβλήματα για ροδίτες φοιτητές που σπουδάζουν στην Κρήτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3191 ΦΟΡΕΣ

Αμανάτι κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες φοιτητές από τη περιοχή μας που σπουδάζουν στη Κρήτη, με αποτέλεσμα να χάσουν ακόμη και την εξεταστική τους, εξαιτίας της αλλαγής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και των ελάχιστων απευθείας αεροπορικών πτήσεων!

Όπως είναι γνωστό, το μοναδικό πλοίο που συνδέει τη περιοχή μας με τη Κρήτη είναι το «Πρέβελης» το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγιο μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο όπως αναφέρεται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΑΝΕΚ το δρομολόγιο του «Πρέβελης» που επρόκειτο να γίνει τη Πέμπτη 04/01/2018 από Ρόδο πρός Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν» μετατέθηκε για σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου με ώρα αναχώρησης από Ρόδο στις 10 το βράδυ.

Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα να μη δύναται η πραγματοποίηση του δρομολογίου του ίδιου πλοίου το Σάββατο 6 Ιανουαρίου για την Κρήτη και έτσι οι δεκάδες φοιτητές που επρόκειτο να ταξιδέψουν με αυτό να αναζητούν τελευταία στιγμή τρόπους μετακίνησής τους!

Αγανακτισμένοι γονείς που επικοινώνησαν με τη «Ροδιακή» επεσήμαναν πως μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους για να ταξιδέψουν τα παιδιά τους στο Ηράκλειο, προκειμένου να μην χάσουν την εξεταστική τους, αφού αρκετά από αυτά ήδη γράφουν τη Δευτέρα!

«Είναι άθλιο και απαράδεκτο σε τέτοιες εποχές να πρέπει να υποβαλλόμαστε σε τέτοια ψυχοφθόρα ταλαιπωρία αλλά και έξοδα για τα αυτονόητα: δηλαδή τη δυνατότητα μετακίνησης των παιδιών μας για να συνεχίσουν τις σπουδές τους» είπαν χαρακτηριστικά οι γονείς. Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τις αεροπορικές εταιρείες, και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα! Η εταιρεία Sky Express που πραγματοποιεί απευθείας δρομολόγιο από Ρόδο για Ηράκλειο (είναι και η μοναδική) δεν έχει διαθέσιμα εισιτήρια έως και τις 8 Ιανουαρίου!

Την ίδια ώρα όπως όλοι γνωρίζουν, η απευθείας πτήση από Ρόδο προς Ηράκλειο της Aegean δεν εκτελείται το χειμώνα, παρά τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις φορέων και γονέων! Ως εκ τούτου η μοναδική λύση που απομένει για τους φοιτητές που έχουν μείνει αμανάτι, είναι είτε να πετάξουν για Κρήτη μέσω Αθήνας, είτε ακτοπλοϊκώς να μεταβούν στο Πειραιά και από εκεί στο Ηράκλειο.

Σε κάθε περίπτωση η όποια λύση είναι και χρονοβόρα, με πολύ ταλαιπωρία εν μέσω χειμώνα για γονείς και παιδιά αλλά και κυρίως με αυξημένο κόστος σε εποχές που οι οικογένειες υπολογίζουν και στερούνται αρκετά για να καταφέρουν να συνεχίσουν να στηρίζουν τα παιδιά τους στις σπουδές τους, ιδίως όταν αυτά βρίσκονται μακριά από το τόπο κατοικίας τους!

Διαβάστε ακόμη

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου