Οι υποψήφιοι κορυφαίοι για το 2017

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψήφιων αθλητών για τους κορυφαίους της χρονιάς επιλέγοντας τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες με ξεκάθαρα φαβορί.

Η ομοσπονδία του στίβου καλεί τους φιλάθλους να επιλέξουν στους άνδρες έναν έκ των Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), Κώστα Δουβαλίδη (110μ. εμπόδια) και Λυκούργο Τσάκωνα (200μ.), δίχως να υπάρχει στην κατηγορία αυτή ο 6ος στον τελικό του παγκόσμιου στον ακοντισμό, Γιάννης Κυριαζής με τη δικαιολογία ότι είναι υποψήφιος και στην κατηγορία Κ23…

To ξεκάθαρο φαβορί είναι ο μεταλλιούχος Φιλιππίδης (2ος στο ευρωπαϊκό κλειστού στο Βελιγράδι) που παίρνει και το βραβείο του άτυχου της χρονιάς.

Στις γυναίκες, η Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ) είναι απίθανο να χάσει τον τίτλο αφού έχει κερδίσει όλες τις ευρωπαϊκές ψηφοφορίες. Μαζί της στην τριάδα που επέλεξε ο ΣΕΓΑΣ είναι η Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και η Μαρία Μπελιμπασάκη (200μ.).

Στο μεταξύ ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε και τις τριάδες των φιναλίστ σε έφηβους και νεάνιδες. Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Γιώργος Τζατζιμάκης (βάδην) και Θάνος Καλάκος (800μ.) είναι οι τρεις φιναλίστ, ενώ στις κορασίδες η τριάδα αποτελείται από τις Σοφία Αλικανιώτη (βάδην), Αφροδίτη Μανιού (ακοντισμός) και Άννα Κιάφα (400μ. εμπόδια).