Ν. Σαντορινιός: Αντιπολιτευτική η διάθεση του δημάρχου Κω

Στην αντιπολιτευτική διάθεση του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση, απέδωσε την οξύτατη αντίδρασή του, στην απόφαση να μεταφερθεί από την Κάλυμνο στο λιμάνι της Κω, δεσμευμένο τουρκικό σκάφος αναψυχής (γολέτα), ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

«Η μεταφορά του τουρκικού σκάφους από την Κάλυμνο στην Κω, είχε αποφασιστεί πριν την Πρωτοχρονιά και απέμεναν οι διαδικαστικές λεπτομέρειες για την ασφαλή μεταφορά του» δήλωσε ο υφυπουργός, αναφέροντας ότι υπήρχε και αίτημα από το Τουρκικό Προξενείο, για την μεταφορά του σκάφους, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας.

Στο σκάφος, που είναι δεσμευμένο λόγω προστίμου που του επιβλήθηκε, επιβαίνει τετραμελές πλήρωμα και ο πράκτορας.

«Έχει κατατεθεί ένσταση από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρίας για το πρόστιμο, ύψους 100.000 ευρώ και αναμένεται η απόφαση για να μπορέσει να αποπλεύσει» είπε ο κ. Σαντορινιός.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κω, στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το λιμάνι σε χωματερή, για να μην χαλάσουν το «ντεκόρ» που θέλουν να στήσουν στην Κάλυμνο εν’ όψει της επισκέψεως του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Δήμαρχος Καλύμνου
«Το αίτημα για τη μεταφορά του σκάφους στην Κω, έχει κατατεθεί εδώ και αρκετές ημέρες και πολύ πριν ανακοινωθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής, ενώ για υποβολή του αιτήματος προ 10ημέρου από το Λιμεναρχείο Καλύμνου έκανε λόγο και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κω.