Πλήθος κόσμου στη σημερινή τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην Ρόδο (Φωτορεπορτάζ-Βιντεο)

Πλήθος κόσμου, με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθαγιασμός των υδάτων στο νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. 

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που και φέτος έπεσαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. 

Στην πόλη της Ρόδου πραγματοποιήθηκαν τρεις τελετές για τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού, μια στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού και μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. 

Στον Ευαγγελισμό της Ρόδου, η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολητη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου και στις 11 το πρωί, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ροδίωνων Ιερών Εξαπτέρυγων, του Τιμίου Σταυρού, του χορού των ιεροψαλτών, του κλήρου, των επισήμων αρχών και φορέων, αλλά και του κόσμου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων. 

Εκεί, βούτηξαν στα παγωμένα νερά, 21 συμπολίτες μας, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα, ενώ τον Σταυρό ανέσυρε ο κ. Σωτήρης Δημόπουλος, ο οποίος τον είχε ανασύρει και τον Ιανουάριου του 2015.

Αντίστοιχα και στα υπόλοιπα χωριά της Ρόδου αλλά και τα νησιά της Δωδεκανήσου, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την τελετή αλλά και αρκετοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το κρύο βουτώντας στα παγωμενα νερά.