Μικτές ΕΠΣΔ: Μισή χαρά, απόλυτη οργή!

Ελάχιστα πρόλαβαν να χαρούν οι συνοδοί των μικτών ομάδων Δωδεκανήσου τη χθεσινή νίκη της μικτής Παίδων επί της γηπεδούχου Χίου με 2-1, η οποία και την οδηγεί στη δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ.

Μάταια ήλπιζαν οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΔ σ’ ένα τέλειο απόγευμα, το οποίο θα «υπέγραφαν» οι Νέοι.  Οι περιγραφές τους κάνουν λόγο για μία σφαγιαστική διαιτησία του Παναγιώτη Κουκούλα από τη Λέσβο (η ήττα της Δωδεκανήσου βόλευε, ως αποτέλεσμα, την Ένωσή του), η οποία υποχρέωσε το συγκρότημα του Θεόδωρου Θεοδώρου σε οδυνηρή ήττα-αποκλεισμό με 1-0.

Οι Δωδεκανήσιοι καταγγέλλουν σημεία και τέρατα, με τον έξαλλο πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης, Μιχάλη Αδαμάκη, να προχωράει στην παρακάτω δήλωση:   

 «Κύριοι της ΕΠΟ, φτιάξτε τη διαιτησία. Όπως φάνηκε σήμερα, ίσως τα πρωταθλήματα των μικτών ομάδων είναι προτιμότερο να διεξάγονται στα γήπεδα της Αττικής και όχι στα νησιά, ώστε ο κάθε ντόπιος διαιτητής να μην παίζει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ένωσής του.

Δεν θέλουμε τα παιδιά να σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς λόγο. Τα παιδιά είναι φίλοι μεταξύ τους, όπωςφίλοι μεταξύ τους έγιναν τα τελευταία χρόνια και οι παράγοντες. Με τέτοιες διαιτησίες, χαλάμε τις σχέσεις μας. Σας παρακαλούμε θερμά να κάνετε τα πάντα, ώστε το ποδόσφαιρο να μην πάει ξανά πίσω».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Αδαμάκη, μετά το τέλος του παιχνιδιού ο διαιτητής ζήτησε… συγνώμη, μόνο που στη θέα νέων παιδιών που έκλαιγαν από απογοήτευση και αγανάκτηση, κανένας δεν είχε τη διάθεση να την αποδεχθεί.

Οι μικτές Δωδεκανήσου θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στα γήπεδα της Χίου αύριο Τετάρτη, στα ματς με τα συγκροτήματα της ΕΠΣ Κυκλάδων.  

 Οι Παίδες  
 Με τη σφραγίδα στο εισιτήριο της πρόκρισης στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης ισοδυναμεί η χθεσινή νίκη των Παίδων επί της Χίου με 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του Θεόδωρου Θεοδώρου ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προηγήθηκε πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με σουτ του Κουλλαλί έξω από τη μεγάλη περιοχή, ενώ έφτασαν σ’ ένα δεύτερο τέρμα στο 10’, με ατομική προσπάθεια και πλασέ του Κυριόπουλου. Ο σκόρερ του 2-0 είχε δοκάρι στο 25’, όπως και ο Κάτσο στο 71’, ενώ το τελικό 2-1 διαμόρφωσε, ένα λεπτό αργότερα, ο Μπαλάσκας με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι συνθέσεις:
Χίος: Μόνιος, Καραπιπέρης (62’ Καραμανάκης), Μπενόβας, Μπαλάσκας, Σεζένιας, Αντωνίου (68’ Σαχίνης), Στουμπάκης, Τσεκάι, Σταματέλος (68’ Μαργώνης), Πρένιας, Μέργκες (41’ Αμπατζής)

Δωδεκάνησα: Ήλιος, Κουλούρας, Σαλπιγκτίδης, Μαστρογιαννάκης, Σαμιώτης, Κάτσο, Κουλλαλί, Παπαδόπουλος, Μπαρδάκης (42’ Μωραΐτης, 64’ λ.τ. Ράμμος), Κυριόπουλος (70’ Κελόγλου), Μουστάκας (70’ Κυριακούλης)

 Οι Νέοι
 «Όργια» καταγγέλλουν οι άνθρωποι της ΕΠΣΔ στο παιχνίδι των Νέων, στο οποίο τα Δωδεκάνησα υποχρεώθηκαν σε άδικη ήττα με 1-0.

 Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Κάκος στο 73’, με τους Δωδεκανήσιους να καταγγέλλουν μία αδιανόητα εχθρική διαιτησία, με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό τριών πέναλτι, σε ανατροπές του Πόλου και του Μαγκούλια στον πρώτο ημίχρονο και του Πετρά στο 87’. Ειδικά η τελευταία φάση έκανε τους φιλοξενούμενους έξω φρενών, καθώς ο διαιτητής Κουκούλας όχι μόνο δεν έδειξε την «άσπρη» βούλα, αλλά άφησε το παιχνίδι να εξελίσσεται με τον Πετρά πεσμένο στο έδαφος για τρία ολόκληρα λεπτά.

Όπως καταγγέλλεται, το «κερασάκι» μπήκε από τους παράγοντες της ΕΠΣ Χίου, οι οποίοι προκειμένου να σπάσουν το ρυθμό και να παίξουν με το χρόνο, πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο.

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Δωδεκανήσιους οργισμένους και περίλυπους για τον πρόωρο αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις:
Χίος: Αργυρούδης, Σελάμι, Κρεατσούλιας (88’ Γιαννοπαπάς), Στρουράνης, Λουμπάρδος, Λούλι, Μαρινάκης, Βλάσσης, Κάκος (93’ Τσουκάρης) , Καβουλάκης, Ψυχιάς (60’ Μαυράκης)  

Δωδεκάνησα: Σκαρπέτης, Κουλούμπρης, Δουκίσσης, Αμπελάς Γ., Σαββούλης, Κωστάκης (83’ Ζερβός), Λυκοπάντης (65’ Κωνσταντινίδης), Μαγκούλιας, Πόλο, Αμπελάς Κ. (75’ Μουστάκας), Κάρλος (83’ Πετράς)  

Η ομάδα των Παίδων προκρίθηκε στη ν επόμενη φάση
Η ομάδα των Παίδων προκρίθηκε στην επόμενη φάση