Μέρα πένθους  η Παρασκευή  για το νησί της Τήλου

Μέρα πένθους ορίστηκε η Παρασκευή από το δημοτικό συμβούλιο της Τήλου.
Την Παρασκευή ως γνωστόν θα γίνει η κηδεία των αδικοχαμένων Δέσποινας και Μαίρης Κωστίδη, που βρήκαν τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη.


Σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο Τήλου αναφέρει τα εξής:
«Με την υπ’ αριθμ. 01/2018 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Τήλου μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη της 3ης Ιανουαρίου του 2018, που συγκλόνισε το νησί της Τήλου και όχι μόνο, κατά το οποίο δύο αγαπημένοι συμπολίτες μας, η Δέσποινα Κωστίδη και η κόρη της Μαίρη Κωστίδη έχασαν την ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν ο σύζυγος Νίκος Κωστίδης και η μικρότερη κόρη τους Χριστίνα Κωστίδη, εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της δημάρχου και όλου του δημοτικού συμβουλίου στους οικείους των εκλιπόντων, για την απώλεια των δύο συνανθρώπων μας.

Μια πραγματική τραγωδία για μια πολύ αγαπητή οικογένεια στο νησί της Τήλου, από δύο νέα παιδιά, αυτοδημιούργητα, με δύο υπέροχα κορίτσια, που ξεκίνησαν να χτίσουν το σπιτικό τους και την επιχείρησή τους εδώ στο νησί. Πολύ αγαπητοί άνθρωποι με το χαμόγελο στα χείλη.

Ονειρο της Μαίρης ήταν να σπουδάσει εργοθεραπεία ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει στον συνάνθρωπο.

Αναλυτικά η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τήλου αναφέρει:
«Το Δ.Σ. Τήλου σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής εκδίδει ψήφισμα για τον θάνατο της Δέσποινας Κωστίδη και της κόρης της Μαίρης Κωστίδη το οπίο έχει ως εξής:

• Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της δημάρχους και όλου του δημοτικού συμβουλίου στους οικείους των εκλιπόντων.

• Να παρευρεθεί στην κηδεία η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.

• Ορίζει την Παρασκευή 12/1/2018 ημέρα της κηδείας ως ημέρα πένθους για το νησί της Τήλου.

• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

• Να κατατεθεί στεφάνι στις σορούς τους»

Έμαθε την αλήθεια η δεκαπεντάχρονη
Μπορεί η 15χρονη Χριστίνα Κωστίδη να πήρε εξιτήριο από την εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται αρκετά καλά, και να νοσηλεύεται πλέον στην Παιδοχειρουργική, ωστόσο το κορίτσι ήρθε αντιμέτωπο χθες με τον χειρότερο εφιάλτη του, μαθαίνοντας για την τραγωδία που έπληξε την οικογένειά του και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μάνα και αδερφή στο πολύνεκρο τροχαίο της Αγίας Πελαγίας στις 3 Ιανουαρίου.

Όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του βρίσκονταν παιδοψυχολόγοι και παιδοψυχίατροι και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν επιλέχθηκε τυχαία η χθεσινή ημέρα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ στο ΠΑΓΝΗ, όπου εκτός από την ομάδα των ειδικών, στο πλευρό της Χριστίνας, βρίσκονται οι δύο γιαγιάδες και ο θείος της.

Ο πόνος είναι βαρύς για την οικογένεια, αφού- με τον πατέρα να εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ- θα πρέπει την ερχόμενη Παρασκευή να μεταβεί στη Ρόδο, προκειμένου να αποχαιρετήσει, την μητέρα αλλά και την κόρη που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο του ΒΟΑΚ.

Την ίδια ώρα στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, νοσηλεύεται ο Νίκος Κωστίδης, ο πατέρας της Χριστίνας και μία ακόμη τραγική φιγούρα της δραματικής ιστορίας αφού έχασε την μία από τις δύο κόρες του και τη σύζυγό του. Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται σταθερή και συνάμα κρίσιμη.