Καταδικάστηκε για θανατηφόρο τροχαίο στη Ρόδο

Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων σε 41χρονο κατηγορούμενο για το θάνατο 56χρονου σε τροχαίο δυστύχημα.

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί πριν από έξι χρόνια στη Κρεμαστή και είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Ελευθέριος Παπαγεωργίου του Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 στις 6.35 το πρωί στο 11ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ρόδου – Καμείρου στο ύψος της Κρεμαστής, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 56χρονος από τη Παστίδα Ελευθέριος Παπαγεωργίου του Γεωργίου  συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος από τη Σορωνή. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο 56χρονος και ελαφρά ο 41χρονος οδηγός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Τον Οκτώβριο του 2015 ο 41χρονος είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ του είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο 1200 ευρώ.

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων το οποίο και μείωσε την ποινή του 41χρονου σε 2 έτη και 3 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.