Αντιδράσεις του ΠΑΜΕ για το νομοσχέδιο

Η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος είναι το ζητούμενο, σύμφωνα με το μέλος της τομεακής επιτροπής και υπεύθυνο της Γραμματείας του ΠΑΜΕ κ. Τάκη Πότσο ο οποίος, σε δηλώσεις του χθες, σχολίασε το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως είπε, είναι ένα πολυνομοσχέδιο που όλες οι διατάξεις του πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και τον κόσμο και δεν υπάρχει αυτό που προσπαθούν να περάσουν, η θετική και η αρνητική πλευρά δηλαδή, αφού ένα-ένα όλα τα προαπαιτούμενα είναι μία σειρά από νέα μέτρα που ουσιαστικά έρχονται σαν ταφόπλακα στα ήδη υπάρχοντα.

Απλά, αιχμή του δόρατος αυτή τη στιγμή είναι «το χέρι που πάνε να βάλουν στην απεργιακή κινητοποίηση, ένα δικαίωμα της ίδιας της Εργατικής τάξης το οποίο έχει κατακτηθεί μέσα στο χρόνο με αγώνες, με φυλακίσεις, εξορίες και όχι μόνο».

«Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να τους αφήσουμε να προχωρήσουν σ’ αυτό το έγκλημα», τόνισε στη συνέχεια και ανέφερε ότι αυτό το οποίο επιβεβαιώνεται είναι  ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται πιο εντατικά και με μεγαλύτερη δυναμική να συνεχίσει προηγούμενες πολιτικές και να υλοποιήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είτε είναι εγχώριο είτε των επενδυτών που έρχονται από το εξωτερικό.

Είπε, ακόμη, ότι θέλουν τους εργαζόμενους στην άκρη, με κλειστό το στόμα, δίχως να έχουν δικαίωμα κινητοποίησης και ότι η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου δεν είναι κάτι τυχαίο.
Ακόμη, χαρακτήρισε ως όνειρα θερινής νυκτός αυτά που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο περί έξοδο από τα μνημόνια αφού, όπως είπε, κανένας αντεργατικός νόμος όλων αυτών των χρόνων δεν καταργήθηκε από καμία κυβέρνηση.

Κλείνοντας, είπε ότι ότι το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η έκφραση ενός κόσμου ειδικά από εκείνους που μετέχουν στα Σωματεία που πλήττονται από την πολιτική αυτή, όπως και των ξενοδοχοϋπαλλήλων που δεν έχουν επαναπροσληφθεί και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις. Τέλος, τόνισε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η αφύπνιση του κόσμου.