Κοινωνία... καλεί πολιτικούς. Όβερ!

Δεν είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση: Μερικές χιλιάδες συμπολίτες μας να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση εδώ στα νησιά μας,  περιμένοντας το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται  και οι υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Χρόνια ολόκληρα τώρα, διαδραματίζεται ένας Γολγοθάς, για τους ανθρώπους αυτούς. Ένας δεύτερος Γολγοθάς για την ακρίβεια. Ο πρώτος έχει να κάνει με το αν θα βρουν δουλειά, πόσους μήνες θα εργαστούν  κι αν θα πληρωθούν τελικά.

Ο δεύτερος αν και πότε και πως  θα εισπράξουν το επίδομα της ανεργίας.

Ουρές, ταλαιπωρία, ένταση, διαξιφισμοί. Το γιατί όλοι το ξέρουμε: Επειδή άφησαν μια τόσο νευραλγική υπηρεσία να λειτουργεί με 4 άτομα – ήρωες!

Υστερικές καταστάσεις σε καθημερινή σχεδόν βάση εκεί στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν ευθύνονται ούτε στο ελάχιστο  γι’ αυτή την κατάντια:  Συναλλασσόμενοι και υπάλληλοι δηλαδή. Πάνω από 20 χρόνια, η ίδια (θλιβερή) ιστορία.

Στηn εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, κάποιες από τις υπηρεσίες μας δυστυχώς, κινούνται ακόμα με την ταχύτητα του... αραμπά.

Το πλέον εξοργιστικό όμως δεν είναι αυτό. Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τον τόπο μας, εκεί στο κρατίδιο των Αθηνών, χαμπάρι και πάλι δεν έχουν πάρει για το τι συμβαίνει εδώ και τι υφίστανται χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Και πώς να πάρουν εδώ που τα λέμε; Έχουν κόψει τις... γέφυρες επικοινωνίας με τους απλούς πολίτες εδώ και χρόνια, οι περισσότεροι από αυτούς. Συναλλάσσονται μόνο με τον περίγυρό τους και αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οφείλουν να είναι αποτελεσματικοί και ξεκάθαροι.

Έτσι λοιπόν τα προβλήματα θεριεύουν και οι ίδιοι αρέσκονται στο να εκδίδουν δελτία τύπου και φωτογραφίες στο... FaceBook!

Κοινωνία καλεί πολιτικούς. Όβερ! Αλλά έλα που έπεσε σιγή... ασυρμάτου..!