Λόγω ψυχολογικών προβλημάτων έκλεβε τα ποτά από το σούπερ μάρκετ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 54χρονος που κατηγορείται για τις κλοπές δεκάδων οινοπνευματωδών ποτών από σούπερ μάρκετ της περιοχής μας!

Ο 54χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Βασίλη Καταβενάκη πέρασε χθες το πρωί την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος τις πράξεις του τις οποίες ωστόσο απέδωσε στα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 54χρονος είπε ότι λόγω αυτών των προβλημάτων αλλά και άλλων που έχει με την υγεία του έχει λάβει ποσοστό αναπηρίας 75% ενώ ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή η οποία επιβάρυνε περισσότερο την υγεία του και χρειάστηκε η διακοπή της με αποτέλεσμα να επανέλθουν και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Έτσι κατέφυγε στη κατανάλωση αλκοόλ κατά μπουκάλες τις οποίες ωστόσο δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει αφού τα χρήματα που λαμβάνει τα διαχειρίζεται η σύζυγος του η οποία και τον επιβλέπει.

Ο ίδιος είπε ότι πράγματι αφαίρεσε από τα δύο σούπερ μάρκετ τις φιάλες με τα αλκοολούχα ποτά τα οποία άφηνε στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μην τα δει η γυναίκα του, ενώ τόνισε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν για αυτό άλλωστε και όχι μόνο δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του αλλά ότι έκανε το έκανε εμφανέστατα χωρίς να νοιάζεται αν γίνεται αντιληπτός από υπαλλήλους και κάμερες.

Ο  54χρονος είπε πως μάλιστα από τον Νοέμβριο έως και λίγο πριν τα Χριστούγεννα νοσηλεύτηκε εκ νέου στη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου και πως πλέον ακολουθεί άλλη φαρμακευτική αγωγή η οποία απαγορεύει τη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου τον Νοέμβριο του 2017 ωστόσο ο 54χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 54χρονος στις 21 Ιουλίου 2017 στις 11 το πρωί μετέβη σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Κωνσταντίνου Τσαλδάρη στην πόλη της Ρόδου από όπου και αφαίρεσε μία τεκίλα, 3 μπουκάλια βότκα και ένα ουίσκι συνολικής αξίας 75 ευρώ, ενώ την ίδια μέρα στις 8.30 το βράδυ επισκέφθηκε και πάλι το ίδιο κατάστημα και συνέχισε τα … ψώνια του αφαιρώντας μία βότκα, δύο φιάλες ουίσκι, μία τεκίλα και δύο συσκευασίες πλαστικά γάντια και ένα ζευγάρι παντόφλες συνολικής αξίας 60 ευρώ.

Ο 54χρονος κατηγορείται επίσης ότι το χρονικό διάστημα από τις 13 έως τις 20 Ιουλίου 2017 επισκέφθηκε το εν λόγω κατάστημα κάποιες φορές και αφαίρεσε διάφορα αλκοολούχα ποτά συνολικής αξίας 202 ευρώ και συγκεκριμένα 14 φιάλες βότκα, μία τεκίλα, 8 φιάλες ουίσκι, μία φιάλη ρούμι και μία τζιν τα οποία εντοπίστηκαν στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του σε έλεγχο που του έγινε από την αστυνομία στις 21 Ιουλίου 2017 οπότε και κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στο κατάστημα.

Κατά τον ίδιο έλεγχο των αστυνομικών εντοπίστηκαν και άλλες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών αξίας 200 ευρώ τις οποίες είχε κλέψει και ειδικότερα, 4 φιάλες ουίσκι, δύο φιάλες βότκα και δύο «καμπάρι», ενώ τέλος κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο του 2017 έως και τις 21 Ιουλίου 2017 κατηγορείται ότι αφαίρεσε από διάφορα καταστήματα σούπερ μάρκετ στη Ρόδο 6 φιάλες αλκοολούχα ποτά τα οποία και ιδιοποιήθηκε παράνομα.