Προβληματίζεται για το νοίκι του καταστήματος της Ρόδου η διοίκηση των ΕΛΤΑ

Προβληματίζεται για το νοίκι του καταστήματος της Ρόδου η διοίκηση των ΕΛΤΑ

Προβληματίζεται για το νοίκι του καταστήματος της Ρόδου η διοίκηση των ΕΛΤΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1137 ΦΟΡΕΣ

Το μίσθωμα ανέρχεται σε 9.500 ευρώ και εξετάζονται άλλες λύσεις

Η καλύτερη λειτουργία των ΕΛ.ΤΑ. στη Ρόδο, με στόχο την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος με Διευθυντικά στελέχη των Ελληνικών Ταχυδρομείων τα οποία, μεταξύ άλλων, έθεσαν και το ζήτημα του υψηλού τιμήματος που καταβάλλουν για το κεντρικό κατάστημα της Ρόδου και που, σε περίπτωση που δεν μειωθεί, θα αναγκαστούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο μεταστέγασής του!

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδιάκος, αργά χθες το μεσημέρι, συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των ΕΛ.ΤΑ. με επικεφαλής τον Β’ Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Αιγαίου κ. Ηλία Παναγόπουλο. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση που είχαν σε διάστημα δύο μηνών και στην προηγούμενη κύριο θέμα αποτέλεσε το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ. στο Παραδείσι το οποίο έχει κλείσει και αυτή τη στιγμή ο κόσμος εξυπηρετείται από τα γύρω χωριά και κυρίως από την Κρεμαστή.

Ο διαγωνισμός που βγήκε “στον αέρα” από τα ΕΛ.ΤΑ. για την εξεύρεση πράκτορα απέβη άγονος, επαναπροκηρύχθηκε και είναι ακόμα ανοιχτός. Όπως τονίζει ο κ. Παναγόπουλος, μιλώντας στη «Ρ», δεν θέλουν να κλείσουν το γραφείο και επιδιώκουν να συνεχίσει τη λειτουργία του ως πρακτορείο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ωστόσο δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον για πράκτορα μέχρι στιγμής.

Τώρα, όσο αφορά στη χθεσινή συνάντηση με τον Δήμαρχο, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η ενίσχυση των ΕΛ.ΤΑ. στην πόλη της Ρόδου αφού ο Δήμαρχος είχε φέρει πρόταση για τη λειτουργία γραφείων σε ακόμα τρία-τέσσερα σημεία. Πράγματι, οι αρμόδιοι των ΕΛ.ΤΑ. σχεδιάζουν τη λειτουργία και άλλων πρακτορείων στην πόλη και καλούν όσους επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν πρακτορείο το οποίο θα είναι αυτοματοποιημένο ενώ θα κερδίζουν και χρήματα.

Ένα ζήτημα που είναι σοβαρό για τα ΕΛ.ΤΑ. στο νησί μας είναι αυτό με την ονοματοθεσία και την οδοαρίθμηση καθώς σε περιοχές όπως η Ιαλυσός, ο Αρχάγγελος και η Λίνδος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και λόγω της έλλειψης ονομάτων και αριθμών στις οδούς δεν μπορούν να διαχειριστούν την αλληλογραφία. Ο Δήμαρχος εμφανίστηκε θετικός να συμβάλει ώστε να λυθεί το πρόβλημα αυτό.
Το θέμα με ορισμένα κτίρια που στεγάζονται γραφεία τους απασχολεί επίσης τα ΕΛ.ΤΑ., όπως με αυτό της Κρεμαστής το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγρασίας και ο κ. Χατζηδιάκος υποσχέθηκε ότι θα γίνει συντήρησή του από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Σοβαρό, όμως, είναι και το πρόβλημα που τους απασχολεί με το κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στη Ρόδο, στο κέντρο της πόλης, καθώς το μίσθωμα που καταβάλουν τα ΕΛ.ΤΑ. στην ΚΕΔ θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό (σ.σ. 9.500 ευρώ μηνιαίως και υπάρχει αναπροσαρμογή) και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Όπως λέει ο κ. Παναγόπουλος, τα ΕΛ.ΤΑ. δεν θέλουν να φύγουν από εκεί καθώς αναγνωρίζουν ότι αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τους ροδίτες και βρίσκονται σε συζητήσεις με την ΚΕΔ ώστε να μπορέσουν να μείνουν. Αυτό, όμως, θα καταστεί εφικτό εφόσον μειωθεί το αντίτιμο μια και αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα αναγκαστούν να εξετάσουν ακόμα και τη μεταστέγασή τους!

Κλείνοντας, δεν παραλείπει να τονίσει ότι τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν ως γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη γι’ αυτό και διατηρούν γραφεία στα Ψαρά, τις Οινούσες, τη Σύμη κτλ., επίσης θα ενισχύσουν το γραφείο της Λίνδου μια και η κίνηση το καλοκαίρι είναι πολύ μεγάλη, ενώ πρόθεσή τους είναι να αυτοματοποιηθεί το πρακτορείο στον συνοικισμό «Απόλλωνα».

Επίσης, ο ΑΣΕΠ θα βγάλει διαγωνισμό για την πρόσληψη ατόμων με απασχόληση ορισμένου χρόνου για τη Ρόδο που, όπως λέει, από πλευράς προσωπικού είναι υπερπλήρης ενώ εξετάζουν το κεντρικό κατάστημα της πόλης και το γραφείο της Λίνδου να λειτουργούν και το απόγευμα.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας