Φοίβος: Του μένει πλέον το πρωτάθλημα…

Ο ένας στόχος έμεινε τελικά στον Φοίβο Κρεμαστής, ο οποίος αποκλείσθηκε στο κύπελλο από τον κακό του «δαίμονα»- όπως εξελίσσεται-  τον Κλεόβουλο.

Στον αποκλεισμό αυτό έφταιξαν πολλά:

Πρώτα απ’ όλα η επιθετική δυστοκία της ομάδας. Οι παίκτες του Σάββα Ορφανίδη, δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Σε μεγάλο ποσοστό έφταιξε και το γεγονός πώς λειτουργώντας κατά διαστήματα αμυντικά, δέχθηκε σε τρεις τελικές του Κλεόβουλου δυο γκολ.

Αφού το ματς του Κυπέλλου πήγε στα πέναλτι, οι παίκτες του, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Την εικόνα του αποκλεισμού και της συνέχειας, την αποτυπώνει με λίγες λέξεις ο τεχνικός της ομάδας Σάββας Ορφανίδης, που δήλωσε σχετικά με τον αγώνα Κυπέλλου:

«Θυμάμαι ένα γνωμικό του Ιβιτσα Οσιμ, που είχε πει πώς η μπάλα είναι πόρνη. Ακολουθώντας το γνωμικό, θεωρώ πώς στον αγώνα Κυπέλλου της Λίνδου, το αποτέλεσμα μας αδικεί. Και στα 90΄λεπτά της κανονικής διάρκειας ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά τις χάσαμε, ενώ αντίθετα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα λειτουργώντας αμυντικά, δεχθήκαμε τρεις τελικές, εκ των οποίων οι δυο έγιναν γκολ από τους παίκτες του Κλεόβουλου, ενώ η κεφαλιά του Κολιοκώστα αποκρούσθηκε από τον Κεφάλα.

Συνεπώς το ματς θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίς υπέρ μας εύκολα. Αλλά χάνοντας τις ευκαιρίες, κρατήσαμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι και πήγαμε μετά την ισόπαλη παράταση στην ρουλέτα των πέναλτι όπου αποκλεισθήκαμε».

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ  ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Με δεδομένο τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, εκείνο που μένει πλέον στο Φοίβο είναι να τερματίσει  πρώτος στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Δωδεκανήσου,  κατακτώντας τον τίτλο, που είναι ο μοναδικός στόχος. Την Κυριακή το μεσημέρι, υποδέχεται στο γήπεδο της Κρεμαστής το Νικαγόρα με σκοπό να πετύχει μια ακόμα νίκη.

Ο Σάββας Ορφανίδης μίλησε και γι’ αυτό το θέμα:

«Υπάρχει για μας ακόμα ένας μεγάλος στόχος, που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου. Όπως γνωρίζετε το ρόστερ μας δεν έχει μεγάλο βάθος και ίσως να μην μπορεί να αντέξει μεγάλους στόχους. Για το λόγο αυτό ίσως να είναι καλό που αποκλειστήκαμε. Μεταγραφικοί στόχοι για να ενισχύσουμε το ρόστερ δεν υπάρχουν. Το μόνο που περιμένουμε για να προσθέσουμε σε αυτό έναν ακόμα παίκτη στην παρούσα φάση, είναι η επιστροφή του Μιχάλη Μόσχου που είναι στρατευμένος… τίποτε άλλο…».