Καταδικάστηκαν εργολάβος και μηχανικοί για θανατηφόρο ατύχημα σε οικοδομή

Ένοχοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ένας κατασκευαστής οικοδομών και οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί, που κατηγορούνταν για το θάνατο 51χρονου εργολάβου Αλβανικής καταγωγής από πτώση σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή!

Η υπόθεση αφορά το εργατικό ατύχημα που είχε σημειωθεί την Άνοιξη του 2012 στην Κρεμαστή και σε αυτό είχε βρει τραγικό θάνατο ο 51χρονος εργολάβος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος του κατασκευαστή της οικοδομής αλλά και των δύο υπευθύνων μηχανικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου εξέτασε την υπόθεση αυτή και έκρινε ένοχους και τους τρεις κατηγορούμενους επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 40 μηνών στον καθένα. Την ποινή αυτή το δικαστήριο ανέστειλε επί τριετία για τους δύο μηχανικούς ενώ και οι τρεις εμπλεκόμενοι άσκησαν έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί το επόμενο διάστημα και σε δεύτερο βαθμό.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Βασίλης Καταβενάκης, Κώστας Σάββενας και Γιάννης Παπαϊωάννου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άτυχος Αλβανός εργολάβος είχε αναλάβει την πλήρη κατασκευή τεσσάρων μεζονέτων στην περιοχή της Κρεμαστής για λογαριασμό του πρώτου κατηγορούμενου.

Στις 3 Μαρτίου 2012 στις 12 παρά τέταρτο το μεσημέρι ο 51χρονος αλλοδαπός είχε ανεβεί στην ταράτσα της νεοαναγειρόμενης οικοδομής η οποία βρισκόταν στο στάδιο των σοβάδων προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες που γίνονταν και στη συνέχεια επιχείρησε να κατέβει από μία ξύλινη σκάλα στο πρώτο όροφο της οικοδομής με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να βρεθεί στο έδαφος πέφτοντας από ύψος 4,5 μέτρων! Από την πτώση ο εργολάβος χτύπησε το κεφάλι του στο τσιμεντένιο έδαφος με αποτέλεσμα να προκληθούν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να βρει τραγικό θάνατο.