Επαφές στα υπουργεία είχε χθες ο δήμαρχος Ρόδου

Στην Αθήνα για σειρά επαφών στα Υπουργεία, βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Όπως ενημέρωσε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ, χθες
είχε προγραμματισμένα ραντεβού στην Αθήνα και καταρχήν στο Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα της προγραμματικής σύμβασης της Μεσαιωνικής Πόλης. Όπως είπε ο κ. Χατζηδιάκος, γι’ αυτό το θέμα έχει συγκροτηθεί μία πενταμελής επιτροπή για να επεξεργαστεί τους άξονες πάνω στους οποίους θα προχωρήσει μίας νέας μορφής προγραμματική σύμβαση.

Με την ευκαιρία αυτή, ακολούθως επρόκειτο να συναντήσει τη νομική υπηρεσία του ΤΑΙΠΕΔ η οποία βρίσκεται σε συνεννόηση με τους νομικούς συμβούλους του Δήμου σε σχέση με το θέμα το οποίο έχει προτάξει το τελευταίο διάστημα ο Δήμαρχος,  δηλαδή το διαγωνισμό της μαρίνας και της Νέας Αγοράς.

Επίσης ραντεβού είχε κλείσει και με τον Υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Πιτσιόρλα, αλλά και τον Γ.Γ. του ΣΔΙΤ, τον κ. Μαντζούφα, για τα θέματα που έχουν ψηφίσει σχετικά. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδιάκος, χθες, επρόκειτο να υποβάλει σε πλήρη ανάπτυξη την απόφαση που πήρε πρόσφατα το δ.σ. για τα έντεκα νέα σχολεία και το κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα, έγινε νέα χρηματοοικονομική μελέτη με βάση και αυτό που προστέθηκε για τον Αρχάγγελο και τύποις κατατέθηκε χθες με την ελπίδα ότι θα είναι από τα πρώτα σχέδια που θα εξεταστούν, όπως τον διαβεβαίωσαν. 

Τέλος, ο Δήμαρχος έχει και μία επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, τον κ. Δέδε, για να δουν το θέμα της ΔΕΥΑΡ, αν δηλαδή έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ το έργο για το δίκτυο υποδομών, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ επειδή μέχρι τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ζητούσαν τεχνική έκθεση για να ολοκληρωθεί η έγγραφή τους.