Γ. Χατζημάρκος: Αν δεν ήταν μέλος της κυβέρνησης δεν θα άξιζε ούτε αναφορά

Την αποδοκιμασία του για το “φαινόμενο” Ζουράρις, εκφράζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος. 

Σε σχόλιο του, στο facebook, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Παρακολουθώ το "φαινόμενο Ζουράρις" έκπληκτος, αλλά όχι μόνο ως πρός αυτόν. Αν δεν ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, δεν θα άξιζε ούτε αναφορά. 
Η δήλωση, τον Δεκέμβριο του '16, του Ζουράρι ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο αν χάσουμε μερικά νησιά, πέρασε χωρίς κανένα τριγμό ενώ η πρόσφατη επίθεσή του σε δυο αθλητικούς συλλόγους οδήγησε σε απαίτηση παραίτησης του.  Η χώρα που μπορεί να οδηγήσει σε παραίτηση κάποιον που επιτέθηκε σε δύο αθλητικά σωματεία, χωρίς να υποτιμώ την χυδαιότητα της επίθεσης αυτής, αλλά προσπέρασε αδιάφορα την αντίστοιχη συμπεριφορά του ίδιου προσώπου οταν αναφερόταν σε απώλεια εδαφών, τι μηνύματα στέλνει;   Σε ποιά ένστικτα ενός λαού μιλά ένας τύπος σαν αυτόν και ποιά χώρα με αξιοπρέπεια και μνήμη μπορεί να τον διατηρεί σε δημόσιο αξίωμα, δεν μπορείς να απαντήσεις. Αλλά σίγουρα, δεν μπορεί να είναι η Ελλάδα αυτή”.

Για το ίδιο θέμα, σε σχόλιο του, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος αναφέρει: 
“Ο Ζουράρις είναι πανεπιστημιακός Δάσκαλος. Δάσκαλος... Σφυρηλατεί συνειδήσεις νέων και επιμορφωνει, δημιουργώντας Έλληνες. Υποτίθεται... Ο Ελληνισμός δεν είναι εθνικότητα, έχει ξεφύγει από τη στενή έννοια του όρου. Είναι ιδιότητα. Βασίζεται σε αξίες δοκιμασμένες στο χρόνο. Αναλλοίωτες. Είναι η γλώσσα, οι παραδόσεις και το έδαφος μας. Ολόκληρο.
Ευτυχώς, οι νέοι έχουν κρίση και επιτέλους έμαθαν να αμφισβητούν τους "ειδικούς". Για'μένα ήταν ήδη ξεγραμμένος από τη στιγμή που παραδίδει νησιά με ελαφρά τη καρδία. Ποδοσφαιροποίηση των πάντων. Λυπηρό, αλλά ευτυχώς μακριά από τους νέους...”