Σύσκεψη έγινε στην Κρεμαστή για τον ανασχηματισμό του δήμου Ρόδου

Την πρώτη σύσκεψη με τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής μετά τον «μίνι ανασχηματισμό» στον οποίο προέβη τις προηγούμενες ημέρες, συγκάλεσε χθες ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, προκειμένου να τους ενημερώσει και επίσημα αλλά να δώσει και τις απαραίτητες «ντιρεκτίβες», την ίδια στιγμή που φαίνεται να διατυπώνεται ένας προβληματισμός από τους Προέδρους των κοινοτήτων.

Σε αυτό το κομβικό σημείο, μια και βρισκόμαστε πλέον προς το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας, ο κ. Χατζηδιάκος, ως γνωστόν, επέλεξε να κάνει κάποιες «διορθωτικές κινήσεις» στο Διοικητικό Σχήμα του Δήμου, στοχεύοντας προφανώς στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, λοιπόν, χθες, μετά την κοπή της πίτας στο δημοτικό κατάστημα της Κρεμαστής με «οικοδεσπότη» τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης κ. Γιώργο Πόκκια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν σχεδόν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Πόκκιας, Μιχάλης Παλαιολόγου, Αγαπητός Πάλλας, Τέρης Χατζηιωάννου και οι κυρίες Άννα Ζωάννου, Λίτσα Κρεμαστινού, Βάσω Ξεπαπαδάκη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Χριστοδούλου, όπως επίσης και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Σταυρής, Γιάννης Κούρτης και Σωτήρης Πετράκης.

Σημειώνεται ότι παρόντες ήταν ακόμη οι Πρόεδροι των κοινοτήτων της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων, επίσης των Καλυθιών και των Κοσκινού και ο εκπρόσωπος των Σιαννών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές στις οποίες προέβη ο κ. Χατζηδιάκος στο Διοικητικό σχήμα του Δήμου είναι ότι επανέφερε τον πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, ως Αντιδήμαρχο πλέον (Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών) αλλά τόσο στον τελευταίο όσο και σε άλλους Αντιδημάρχους τους επιφόρτισε με την ευθύνη δημοτικών ενοτήτων, κάτι που παραπέμπει, ως ένα βαθμό, στις χωρικές Αντιδημαρχίες.

Βέβαια, χρησιμοποιείται ο όρος «Ανταπόκρισης στον Πολίτη» για τις δ.ε. Λινδίων και Νότιας Ρόδου όπου όρισε τον κ. Παλαιολόγου, όπως και για τα διοικητικά τους θέματα, στις δ.ε. Καλυθιών, Αφάντου και Αρχαγγέλου όρισε τον κ. Πόκκια, στις δ.ε. Καμείρου και Αταβύρου όρισε τον κ. Πάλλα και για τα διοικητικά θέματα και την εξυπηρέτηση του πολίτη στις δ.ε. Ιαλυσού και Πεταλούδων επιφόρτισε τον κ. Τσίκκη.

Στη χθεσινή σύσκεψη, λοιπόν, στην Κρεμαστή, ο Δήμαρχος, καταρχήν, ενημέρωσε και επίσημα τους συνεργάτες του για τις παραπάνω αποφάσεις τους, τονίζοντάς τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. Μάλιστα, ο όρος που χρησιμοποίησε για τους Αντιδημάρχους που θα έχουν πλέον την εποπτεία δημοτικών ενοτήτων είναι «συντονιστές».

Ο κ. Χατζηδιάκος, ζήτησε να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Αντιδημάρχων και των συντονιστών και να αλληλοσυμπληρώνονται για να βοηθάνε τις δ.ε. και, βέβαια, να μην υπάρχουν φαινόμενα του παρελθόντος.
Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους να σεβαστούν την απόφασή του, λέγοντας μάλιστα ότι ενώ ο ίδιος δεν ήταν υπέρμαχος των χωρικών Αντιδημαρχιών, ωστόσο θεώρησε ότι έπρεπε να προβεί σε αυτή την κίνηση διαπιστώνοντας ότι υπήρχαν κάποια κενά.

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, τους είπε ότι εάν κάνει λάθος είναι κάτι που θα φανεί, όπως επίσης τους διεμήνυσε ότι εάν κάποιος δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έχει αναθέσει, δεν θα διστάσει να τον αντικαταστήσει.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι Πρόεδροι μοιάζουν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις αλλαγές αυτές καθώς προβληματίζονται για το αν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν, και ειδικά από την αρχή εφαρμογής του Καλλικράτη όπου ήταν συχνή η «γκρίνια» για «καπέλωμα», αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων κτλ. Πάντως, φαίνεται να πήραν διαβεβαιώσεις από τον Δήμαρχο ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.