Μποφόρ σάρωσαν την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Μποφόρ σάρωσαν την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Μποφόρ σάρωσαν την Ρόδο και τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3319 ΦΟΡΕΣ

Άνω κάτω τα δρομολόγια πλοίων και αεροσκαφών

Άνω – κάτω έκανε χθες η κακοκαιρία τα νησιά μας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν την περιοχή μας, καταφέρνοντας έτσι να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το απόγευμα της Πέμπτης, «έδεσαν» τα πλοία στα λιμάνια, προκάλεσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε ότι αφορά τις αεροπορικές συγκοινωνίες, καθώς επίσης και αρκετά προβλήματα στην πόλη της Ρόδου, από τις πτώσεις δέντρων, σε Νιοχώρι, Ανάληψη, Μιχαήλ Πετρίδη και Αγίους Απόστολους.
Επί ποδός βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, που κλήθηκε και συνέδραμε σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις.

Φωτογραφία Φίλιππος Φιλίππου
Φωτογραφία Φίλιππος Φιλίππου
Δέντρα τεραστίων διαστάσεων ξερίζωσε ο άνεμος στην πόλη της Ρόδου.  Οι πυροσβέστες και τα συνεργεία του δήμου δεν προλάβαιναν χθες τα περιστατικά
Δέντρα τεραστίων διαστάσεων ξερίζωσε ο άνεμος στην πόλη της Ρόδου. Οι πυροσβέστες και τα συνεργεία του δήμου δεν προλάβαιναν χθες τα περιστατικά

Φοίνικας καταπλάκωσε αυτοκίνητο
Το πιο σοβαρό περιστατικό ήταν στην περιοχή του Νιοχωριού, όπου ένα τεράστιο φοινικοειδές έσπασε από τους δυνατούς ανέμους και καταπλάκωσε σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε σε 28χρονο δικηγόρο του νησιού μας.

Ο ίδιος μιλώντας στη Ροδιακή σημείωσε ότι σώθηκε από θαύμα γιατί αν ήταν εκείνη την ώρα στο αυτοκίνητο δεν θα ζούσε! «Η οροφή του αυτοκινήτου μου έφθασε στο τιμόνι.
Αν ήμουν μέσα θα με είχε σκοτώσει...» σημείωσε ο ίδιος.
Αρκετές πτώσεις δέντρων είχαμε ακόμα στην οδό Αθηνών όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του δήμου Ρόδου καθώς επίσης και στην οδό Μιχ. Πετρίδη και στους Αγ. Αποστόλους.

Στην περιοχή της Ανάληψης
Στην περιοχή της Ανάληψης

Ριπές ανέμων που ξεπερνούν ακόμα και τα 10 μποφόρ
Οι ριπές των ανέμων άγγιξαν ακόμα και τα 10 μποφόρ, γεγονός που είπε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν προγραμματισμένες πτήσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Το Blue Star Delos το οποίο εκτελούσε χθες προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο – Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Λειψούς – Πάτμο – Πειραιά, αναγκάστηκε να μην προσεγγίσει τους Λειψούς καθώς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας, κρίθηκε επισφαλής η προσέγγιση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε έτσι το δρομολόγιό του για το λιμένα της Πάτμου.
Επισφαλής επισης κρίθηκε και η προσέγγιση του Blue Star Naxos στην Αστυπάλαια, εξαιτίας των ίδιων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στη Ρόδο παρέμεινε χθες αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ακαντιάς το ΠΡΕΒΕΛΗΣ, ενώ κανένα δρομολόγιο δεν εκτελέστηκε λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν.

H θάλασσα βγήκε στη... στεριά
Η θάλασσα βγήκε…στη στεριά χθες το πρωί στην περιοχή της Ψαροπούλας και μάλιστα ανάγκασε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα αφού πέτρες, μπάζα και άμμος είχαν φθάσει μέχρι το δρόμο! Ήταν τέτοια η σφοδρότητα των ανέμων που επικρατούσαν χθες το πρωί στην περιοχή της Ψαροπούλας που η θάλασσα έβρεχε μέχρι και τις βιτρίνες των καταστημάτων κατά μήκος της παραλιακής οδού! Οι αρμόδιοι του Δήμου, όμως, αναγκάστηκαν να παρέμβουν καθώς το κύμα είχε ξεβράσει στο δρόμο πέτρες και άμμο και όπως αντιλαμβάνεται κανείς οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν ήταν επικίνδυνες για τους διερχόμενους οδηγούς-ούτε λόγος βέβαια για πεζούς!

Έτσι, γύρω στις 11:00 το πρωί έκλεισαν το δρόμο για τα οχήματα, για περίπου μία ώρα, και απομάκρυναν τις πέτρες, την άμμο και τα μπάζα και τον απέδωσαν ξανά στην κυκλοφορία.

Φωτο: Κώστας Ρεπάνης
Φωτο: Κώστας Ρεπάνης
Φωτο: Κώστας Ρεπάνης
Φωτο: Κώστας Ρεπάνης

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής