Ροδίτισσα δικηγόρος σε πρόγραμμα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής

Ροδίτισσα δικηγόρος επιλέγει να συμμετάσχει με υποτροφία σε πρόγραμμα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες!

Πρόκειται για τη Χρυσή Χρυσοχού Δικηγόρο – μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου εξειδικευμένη στο Δίκαιο του Διαδικτύου, των Προσωπικών Δεδομένων και των νέων τεχνολογιών, TMT and Privacy Lawyer, GDPR Advisor,  οποία είναι μία από τους μόλις 18 νέους από όλη την Ευρώπη που θα συμμετάσχει σε αυτό το πρόγραμμα!

Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής (EPC) σε συνεργασία με το Network of European Foundations (NEF) και μερικά απ τα μεγαλύτερα ιδρύματα στην Ευρώπη όπως το Allianz, το King Baoudouin και το Robert Bosch κ.α, διοργανώνουν το ετήσιο συνέδριο-Workshop για το 2018 στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή μόνο 18 νέων επαγγελματιών από  ολόκληρη την Ευρώπη, που ξεχώρισαν για τις σπουδές, την επαγγελματική δράση και τις πρωτοβουλίες τους, για να συμμετέχουν στο συνέδριο με πλήρη υποτροφία και να υλοποιήσουν ταυτόχρονα τα Projects που έχουν αναλάβει στον τόπο διαμονής τους με την χρηματοδότηση των φορέων αυτών. 

Τα projects αυτά κινούνται στην κατεύθυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών, έχουν σκοπό να διευκολύνουν τις τοπικές κοινωνίες στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να ενισχύσουν τον ρόλο των πολιτών και την ενεργή  συμμετοχή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και επαναφέρουν την έτερη ιδιότητά τους αυτή του Ευρωπαίου πολίτη.

Ανάμεσα στους 18 νέους που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες καταγωγής τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς βρίσκεται και η Χρυσή Χρυσοχού, Δικηγόρος Ρόδου, εξειδικευμένη στο Δίκαιο του Διαδικτύου, των Προσωπικών Δεδομένων και των Νέων Τεχνολογιών.
 


Η κα Χρυσοχού επελέγη να υλοποιήσει το Project της για την εκπαίδευση των νέων στις νέες τεχνολογίες, το δίκαιο και τα social media, να προωθήσει την εκπαίδευση στα προσωπικά δεδομένα και να εφαρμόσει πολιτικές συμμόρφωσης με το Νέο Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, για όσους διαμένουν και εργάζονται σε νησιωτικές περιοχές και βρίσκονται μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους κατοίκους μικρότερων νησιωτικών περιοχών, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από ίσες ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης με σκοπό να ενισχυθεί η συμμετοχική δημοκρατία και η ισότητα ευκαιριών.

Η υλοποίηση του προγράμματος, η οποία θα γίνει με την πλήρη στήριξη και χρηματοδότηση των ως άνω φορέων, θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση του Annual Forum FutureLab 2018, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν υψηλόβαθμα στελέχη των Ευρωπαϊκών θεσμών, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συμβούλους στρατηγικής και πολιτικής.  

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού θα ωφελήσει τους κατοίκους των Δωδεκανήσων καθώς τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι ενημερώσεις, τα workshops που θα πραγματοποιηθούν ως τα τέλη του 2018 θα παρασχεθούν στους κατοίκους των περιοχών αυτών δωρεάν, χωρίς κανένα απολύτως αντίτιμο.