Διαγόρας: Το πραγματικό του πρόσωπο πριν το F4

Είναι έτοιμος πλέον να κάνει την αντεπίθεσή του ο Διαγόρας στο πρωτάθλημα ανδρών και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Ομίλου Ρόδου κι είναι στο χέρι του να τη διατηρήσει, με μόλις δύο παιχνίδια να εκκρεμούν (έχει να παίξει και με το εφηβικό του Κολοσσού στο άνευ συναγωνισμού ματς της επόμενης αγωνιστικής). 

Η ομάδα του Κυριάκου Μάγου μπορεί να άργησε να «δέσει» αλλά πλέον δείχνει να πατάει πολύ καλύτερα στο παρκέ, βγάζει πολύ καλύτερες συνεργασίες, με τους ρόλους να έχουν διανεμηθεί σωστά μεταξύ των παικτών και φυσικά δείχνει πολύ πιο προπονημένος – όσον αφορά στη φυσική κατάσταση – από τις περισσότερες ομάδες του Ομίλου. 

Η μόνη «απειλή» όσον αφορά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης είναι η Γαλάζια Ακαδημία εφόσον προκύψει σενάριο ισοβαθμίας. Όμως, η Γαλάζια Ακαδημία έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τον Διαγόρα καθώς έχει ν’ αντιμετωπίσει διαδοχικά τους Ιάλυσο, Καλλιθέα και Ροδίων Άθλησις ενώ ο «γηραιός», μετά το ματς τους έφηβους του Κολοσσού, έχει να παίξει με τον Ιάλυσο (εκτός έδρας) και τη Σύμη. 

Βέβαια, όλοι αντιλαμβάνονται ότι στα πλέι οφ θα κριθούν τα πάντα όσον αφορά στην πρόκριση στο φάιναλ φορ και ο Διαγόρας επιδιώκει να φανεί πανέτοιμος σε εκείνη τη φάση του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από το ποια θέση (δεύτερη ή τρίτη) θα κατακτήσει στην κανονική περίοδο.