Γ. Καρατζαφέρης-Φ. Κουβέλης, καλοί άνθρωποι, όμως μοιραίοι πολιτικοί, βίοι παράλληλοι

Γ. Καρατζαφέρης-Φ. Κουβέλης, καλοί άνθρωποι, όμως μοιραίοι πολιτικοί, βίοι παράλληλοι

Γ. Καρατζαφέρης-Φ. Κουβέλης, καλοί άνθρωποι, όμως μοιραίοι πολιτικοί, βίοι παράλληλοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 224 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι ούτε με την πολιτική των πολιτών που μας έχουν απογοητεύσει, ούτε και με τους πολιτικούς σε προσωπικό επίπεδο, όμως δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό στην προκειμένη περίπτωση, αφού οι ως άνω μεν πολιτικοί είναι καλοί άνθρωποι και διαθέτουν πολιτικό ήθος, όμως πολιτικά υπήρξαν μοιραίοι και είχαν και έχουν και οι δύο την ίδια τύχη, είναι δηλαδή σήμερα και οι δύο εκτός βουλής, δύο ουσιαστικά σημαντικά πολιτικά πρόσωπα.

Ο κύριος Γεώργιος Καρατζαφέρης και ο Φώτης Κουβέλης, ο ένας αρχηγός του πολιτικού κόμματος ΛΑΟΣ και ο άλλος αρχηγός του πολιτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν ισότιμα στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Ν..Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, ισότιμα με πρωθυουργό κοινής αποδοχής τον κ. Σαμαρά, προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλουν και μπορούσαν να ξεπεράσει η πατρίδα μας την οικονομική κρίση και όχι μόνο αυτή όσο γινόταν πιο ανώδυνα και να αντιμετωπίσει τα μνημόνια της ΕυρωπαΪκής Ενωσης και τους δανειστές, με επιτυχία, με το πιο ανώδυνο αποτέλεσμα, υποφερτό.

Ομως και οι δύο, στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της και όταν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ενωμένη και δυνατή την λαίλαπα των αχόρταγων δανειστών που κατέστρεψαν την χώρα μας, τότε που η πατρίδα και η κυβέρνηση, ο λαός τους χρειαζόταν ακόμη περισσότερο αυτοί προτίμησαν να αυτομολήσουν, να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση και την πολιτική σταθερότητα, με το πρόσχημα ότι τα μέτρα που επρόκειτο να ψηφισθούν ήσαν δυσβάστακτα και άδικα για τον λαό, που όμως γι’ αυτό δεν έπρεπε να φύγουν, γιατί εκτός κυβέρνησης δεν επιτυγχάνεις τίποτε, εντός όμως αυτής μπορείς να αγωνισθείς αποτελεσματικά.

Πολιτικά λοιπόν μοιραίοι, αφού έχασαν αρχηγία κομμάτων και είσοδο στην Βουλή, πιθανόν και άλλα πολιτικά αξιώματα, όπως όταν ο κ. Φώτης Κουβέλης είχε ακουσθεί ως πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιθανόν και δίκαια τιμωρία εκ μέρους του λαού αφού στην ουσία με την απουσία τους συνέβαλαν στο να πέσει η κυβέρνηση και να μην τελειώσει το θέμα κλείσιμο του μνημονίου με αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα να βιώνει μία συνεχή κρίση με θύμα τον λαό της, φόροι, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δυστυχία, θλίψη και πόνος παντού, με άγνωστο ακόμα το αποτέλεσμα.

Και βέβαια, ο μεν συνετός πολιτικά και αμέτοχος πλέον στην πολιτική κ. Φώτης Κουβέλης σιωπά και ορθώς ο κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης πρώην πολιτικός αλλά και δημοσιογράφος, συνεχίζει δυστυχώς μέσω του τηλεοπτικού σταθμού του να παρουσιάζει μία πολιτική εκπομπή που κρίνει όλους δικαίους και αδίκους όμως με πολιτική κοσμιότητα και δημοσιογραφική δεοντολογία, αφήνει όμως εκτός τον εαυτό του και το κόμμα του ωσάν να μην υπήρξαν πολιτικά όπως και τον κ. Φώτη Κουβέλη, που δυστυχώς για μένα υπήρξαν μοιραίοι πολιτικοί, όμως οφείλω να ομολογήσω καλοί άνθρωποι. Ισως χρειασθούν;

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B