Σε νέες βάσεις η συνεργασία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με την Περιφέρεια

Σε νέες βάσεις μπαίνει η συνεργασία Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με σκοπό τη συμβολή τους στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου, υλοποιώντας μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή, πρωτοποριακές δράσεις.

Όπως έγινε γνωστό κατά την πρώτη συνάντηση που είχε χτες στην περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο η νέα διοικητική επιτροπή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο επανακαθορισμός των κοινών στόχων ώστε να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο η υλοποίησή τους.

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου, υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους ότι ζητούμενο είναι η συνεργασία και η συλλογικότητα, καθώς υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η περιοχή και η χώρα μας.

«Η νέα διοικητική επιτροπή βάζει στο τραπέζι δύσκολα θέματα θέτοντας κάτι πολύ φιλόδοξο: τον επαναπροσδιορισμό των στόχων των πολιτικών και στρατηγικών, με στόχο τη συμβολή στην αναπτυξιακή πορεία αυτού του τόπου.

Έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας παρά την κρίση και είναι εξαιρετικά ευεργετικό ότι ζούμε σε έναν τόπο που έχει δύναμη προοπτική και ευκαιρίες, και τις ευκαιρίες αυτές μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε και να δώσουμε ελπίδα και ευημερία και θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ. Χατζημάρκος προσθέτοντας και τα εξής: «Θα γίνει επαναπροσδιορισμός και θα επανακαθοριστούν οι στόχοι, θα ιεραρχηθούν και θα μπουν σε μία σειρά.

Τέλος του μήνα θα έχει αυτό ολοκληρωθεί ώστε το Φεβρουάριο να ξεκινήσουμε. Σύντομα θα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Παράλληλα στο αναπτυξιακό συνέδριο της περιφέρειας που τώρα μετατέθηκε για τα μέσα Μαρτίου πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε τη γνώση, τη διάθεση ενασχόλησης, και πρόταση για τον τόπο μας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου αφού αναφέρθηκε στη στενή σχέση και συνεργασία που έχει επί πολλά χρόνια με τον περιφερειάρχη όταν ακόμα εκείνος ήταν πρόεδρος του επιμελητηρίου δήλωσε τα εξής: « είναι γνωστό σε όλη τη Δωδεκάνησο ότι με τον περιφερειάρχη μας συνδέουν τόσο φιλικοί αλλά κυρίως αγωνιστικοί δεσμοί.

Έχουμε λειτουργήσει στο παρελθόν με τόσο στενούς συνεργατικούς σχεδιασμούς οι οποίοι έφεραν αναπτυξιακά αποτελέσματα για τη Ρόδο και τα μικρά νησιά π.χ. το σχέδιο δράσης με τις low cost εταιρίες, που δικαίωσαν τη στάση του επιμελητηρίου και τη στάση προσωπικά του περιφερειάρχη.

Η σημερινή μας επίσκεψη έχει στόχο και σκοπό τον από κοινού σχεδιασμό νέας κατεύθυνσης δράσεων οι οποίες θα φέρουν οικονομικά αλλά κυρίως κοινωνικά αποτελέσματα τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος αλλά πολύ περισσότερο η κοινωνία και οι κάτοικοι που επιθυμούν να δουν τη Ρόδο, να διοικείται από ροδίτες και οι καρποί του προϊόντος που λέγεται Ρόδος να καταναλώνονται από τους κατοίκους του ευλογημένου αυτού τόπου.

Θεωρούμε λοιπόν ότι με τη στήριξη της περιφέρειας και προσωπικά του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου από κοινού θα υλοποιήσουμε τις δικές μας σκέψεις αλλά και νέες που θα είναι πρωτοπόρες τουλάχιστον για τα δεδομένα της χώρας. Τώρα πλέον το επιμελητήριο θα γίνει και διαχειριστής δράσεων».   

Με αφορμή τη συνάντηση με τη νέα διοικητική επιτροπή του επιμελητηρίου την οποία αποτελούν εκτός από τον κ. Πάππου ως πρόεδρο οι Νίκος Παπασταματίου α’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Αντωνόγλου β’ αντιπρόεδρος, Φαίδρα Σπανού γενική γραμματέας και Αποστόλης Ασπράκης οικονομικός επόπτης  ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε και στη δυναμική της περιοχής μας λόγω του τουρισμού, και μάλιστα τόνισε ότι τα στοιχεία για το 2018 αποδεικνύουν ότι θα είναι μία πολύ καλή χρονιά.

«Χτες είχαμε νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με το μεγάλο αυτό κλάδο της οικονομίας τον τουρισμό που εξακολουθεί να δουλεύει σε αυτή τη χώρα. Συνέχεια επιβεβαιώνεται σε όλους τους δείκτες του εθνικού τουρισμού η αδιαμφισβήτητη πρωτιά του νοτίου Αιγαίου.

Τα στοιχεία για το 2018 για τις μέχρι τώρα κρατήσεις, των πληρωμένων κρατήσεων, είναι πάρα πολύ καλά. Το 2018 περιμένουμε πολύ κόσμο, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως εξής: να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, να κάνουμε διαφημιστές μας τα εκατομμύρια των επισκεπτών που θα έρθουν στα νησιά μας και να γίνει διάχυση αυτού του οικονομικού προϊόντος με έναν τρόπο που να φτάσει σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος μέσα στην κοινωνία και να αφορά αυτή η οικονομική δραστηριότητα το σύνολο του πληθυσμού» κατέληξε ο περιφερειάρχης.