Αγωγή σε διαχειριστή ιστοσελίδας

Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (ειδική διαδικασία) θα εκδικαστεί τελικά η αγωγή που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κατά 45χρονου διαχειριστή ιστοσελίδας ζητώντας να του καταβληθεί το ποσό των 300.000 ευρώ ως ηθική αποζημίωση για συκοφαντικά σχόλια που αναρτήθηκαν στο συγκεκριμένο ιστοχώρο.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου από τον δικηγόρο κ. Κώστα Σαρρή το καλοκαίρι του 2016, και σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων πως τα χρήματα που θα εκδικάσει το δικαστήριο υπέρ του κ. Καμπουράκη θα δοθούν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας!

Ωστόσο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφαση του παραπέμπει την υπόθεση να εκδικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (ειδική διαδικασία) κάτι που πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα. Η υπόθεση αφορά ανάρτηση που έγινε στις αρχές Αυγούστου 2016 στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, με αφορμή εκδήλωση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Ωστόσο όπως αναφέρεται και στην αγωγή, η ανάρτηση ήταν άκρως δυσφημιστική για τον κ. Αντώνη Καμπουράκη όπως επίσης και τα σχόλια που ακολούθησαν, τα οποία και δεν υπογράφονταν (ήταν ανώνυμα).

Ως εκ τούτου, καθώς όλα τα παραπάνω έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, προσέφυγε στην δικαιοσύνη ζητώντας να του καταβληθεί από τον 45χρονο διαχειριστή της ιστοσελίδας το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση, το οποίο και παραχωρεί στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Άγιος Ανδρέας.