Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την Ρόδο από Φινλανδία

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για τη Ρόδο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, από την αγορά της Φινλανδίας, που αποτυπώθηκαν στην έκθεση τουρισμού ΜΑΤΚΑ.

Η έκθεση άνοιξε προχτές τις πύλες της και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό προορισμών και εκθετών από όλο τον κόσμο. Στη φετινή διοργάνωση δε συμμετέχει ούτε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αλλά ούτε και ο δήμος Ρόδου, ενώ ο ΕΟΤ έχει ένα μικρό περίπτερο, στο οποίο δίνει το παρών και η Κρήτη.

Όσοι μεμονωμένοι επιχειρηματίες από τη Ρόδο βρέθηκαν εκεί, διαπίστωσαν ότι τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, και μάλιστα από όλους τους τουριστικούς οργανισμούς. Οι Φινλανδοί είναι ιδιαίτερα σημαντικοί πελάτες για τη Ρόδο και μάλιστα θεωρούνται υπολογίσιμη δύναμη καθώς το διάστημα διεξαγωγής των διακοπών τους διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ξεκινούν στις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνουν τα ταξίδια τους στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στα ξενοδοχεία της πόλης στις αρχές και στη λήξη της σαιζόν.

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έκθεση αποδεικνύεται ότι η Ρόδος και τα Χανιά, είναι οι κύριοι και πιο δημοφιλείς προορισμοί των Φινλανδών, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία τους έφεραν συνολικά πέρσι στην Ελλάδα περίπου 194.000 τουρίστες, έναντι 172.000 το έτος 2016, καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 12%.

Επισημαίνεται ότι στη Ρόδο πέρσι ήρθαν με όλες τις πτήσεις περίπου 67.000 Φινλανδοί τουρίστες, ενώ περίπου 75.000 αντίστοιχα στα Χανιά νούμερα που αποδεικνύουν πόσο δημοφιλείς είναι οι δύο προορισμοί.

Η δυναμική που υπάρχει για το νησί μας είναι αδιαμφισβήτητη και μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση της φετινής χρονιάς.